Wysłany: 2014-03-23, 23:55 Za duże spalanie 1,9 TDI 1Z
Witam, ostatnio pojawił się problem którego nie było, a może i był tylko w mniejszym stopniu
Mianowicie Vento 1,9TDI 1Z spala przy obecnej pogodzie w cyklu miejskim ponad 7L
Jak go kupiłem (jesien) spalał 6,5 w zimie 7,5-7L
Jeżdzę cały czas ta samą trasą do szkoły ~10km utrzymując ok 2tys obr zmiana biegu ~2,150obr
Mam zasłonioną całą chłodnice, przed jazdą silnik klekocze ok 3-4min, wskazówka tem zaczyna iść w góre po ok 3km (które jade równiez bez świateł)
Może mi się wydaje ale chwilami ciutkę wiecej kopci, i ostatniol go przegoniłem to ok 4100 obr jakby złapał lekkiego muła :tańcze:
No i pytanie od czego zacząć diagnoze? Co sprawdzić na VAGu? filtr powietrza wymieniany, jedyne co ostatnio robiłem to spawanie dziurawego wydechu
No chyba że miałbym KATA a wydech od początku był nieszczelny i jakos szło, a teraz zaspawałem nieszczelność i zapchało
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum