Witam,zbliża sie pora jesienna i cimnosci.jest duzo nowych zarowek H4 na rynku.jakie polecacie z wlasnego doswiadczenia?chodzi o stosunek jakosci do ceny.glownie chodzi mi o jasniejsza barwe.mam teraz standardowe H4
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-10-05, 19:37
Musisz być pewien stanu lamp, jeśli to jest ok to i żarówki pomogą. Polecam tungsram, sportlight lub megalight, te pierwsze jaśniejsza barwa, te drugie, bardziej żółtawe ale mocniejsze.
Ja cały czas jeździłem na najtańszych Narvach, po 10 zł na stacji benzynowej. Ostatnio zaryzykowałem, jak się przepaliła jedna, że kupię coś lepszego. Wybór padł na Phillipsa +50% więcej światła (nie pamiętam już ile % dokładnie, ale coś koło 50% chyba). Kosztowały ze 70 zł, ale różnicy nie zauważyłem żadnej, tylko w cenie. Więc następnym razem jak się któraś przepali, z powrotem lądują tanie Narvy. Ale tak, jak Pawełek napisał - przede wszystkim jakość samych lamp jest najważniejsza, bo jak to się mówi - na pochyłe drzewo to i Salomon nie naleje
Takie testy są mało obiektywne, ponieważ na pewno było to tak, że dostali tego producenta do przetestowania, a jednocześnie jako reklamę i głupio byłoby, żeby przedstawić go w gorszym świetle od pozostałych. A poza tym, równie dobrze mogły być w drugim aucie inaczej światła ustawione na korzyść tych pierwszych. najlepszym testem jest, jak ktoś sam sobie kupi, założy i ma przynajmniej punkt odniesienia, bo wie, jak było przedtem. Bo jeden będzie z tych osramów zadowolony, a inny nie, bo przekonanie ma do innego producenta.
Ja wcześniej jeździłem na Tungsram, w nocy była masakra, kupiłem OSRAM H4 NIGHT BREAKER UNLIMITED +110% i wreszcie odzyskałem światła
Od dzisiaj sprawdzę też jak się będą sprawować przy smokedzie lamp
Dla mnie przynajmniej szkoda kasy wydawać kilkadziesiąt złotych na żarówki, które w nazwie mają "+xxx%", a w rzeczywistości niczym nie różnią się od zwykłych za parę złotych, a efekt świecenia to tylko placebo, moim zdaniem. Wolę nawet co roku kupić nowe, ze dwa razy pojechać na regulację lamp, niż wydać tyle kasy, a efektów brak w rzeczywistości. W nocy, gdy nic z przeciwka nie jedzie, włączę sobie oprócz długich jeszcze przeciwmgielne i mam całą drogę, wraz z poboczem elegancko oświetloną. A przy tym pewność, że nikogo nie oślepiam zwykłymi żarówkami ze zwykłą mocą, niż takimi, które dają 100% więcej światła - no nie uwierzę, że takie nie oślepiają...
Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 5 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2013 Posty: 653 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-10-09, 08:21
sebastian napisał/a:
Dla mnie przynajmniej szkoda kasy wydawać kilkadziesiąt złotych na żarówki, które w nazwie mają "+xxx%", a w rzeczywistości niczym nie różnią się od zwykłych za parę złotych, a efekt świecenia to tylko placebo, moim zdaniem. Wolę nawet co roku kupić nowe, ze dwa razy pojechać na regulację lamp, niż wydać tyle kasy, a efektów brak w rzeczywistości. W nocy, gdy nic z przeciwka nie jedzie, włączę sobie oprócz długich jeszcze przeciwmgielne i mam całą drogę, wraz z poboczem elegancko oświetloną. A przy tym pewność, że nikogo nie oślepiam zwykłymi żarówkami ze zwykłą mocą, niż takimi, które dają 100% więcej światła - no nie uwierzę, że takie nie oślepiają...
Róznice przynajmniej w stosunku do Night Breakerów +110% są kolosalne. Powiedziałbym, że tutaj krótkie mam jak na ori długie. Zasadniczo rzadko włączam teraz długie. Co do oślepiania to jest to kwestia regulacji. Jak masz źle ustawione to oślepisz nawet latarka na korbkę - jak dobrze to nie mają prawa Cie atestowane zarówki oślepić. Poza tym liczy sie jeszcze jakie jest to światło i o jakiej barwie.
co powiecie o takich zarówkach Osram Silverstar 2.0?? niby 60% wiecej swiatla daja i 20 metrow dalej wala oraz 2 razy dluzej wytrzymuja niz zwyklasy macie jakies spostrzezenia??bo tak sie zastanawiam nad nimi cena jest przestepna a niby z jakoscia cos daja tylko czy aby nabewno czy to nie jest tylko chłyt matetingowy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum