Witam,mam okazje kupic nowe gazowe amorki sachs 115159.chodza one po okolo 300 zl za sztuke.ja moge je miec za 150 zl za pare.mam pytanie,czy ktos z Was mial do czynienia z takimi??co w ogole sadzicie o Sachsach?czy przy wymianie warto tez wymienic odboje/oslony?czy warto tez wymienic gorne mocowania amorka?to sa takie okragle gumowo-metalowe kola
lepiej gwint kupić
a tak na serio to opłąca się odboje z osłonami warto zmienić, a co poduszek amora to zależ w jakim stanie są w nich łożyska i w ogóle ogumienie, kiepskie albo kończące się to warto wymienic, jak są dobre to po co tracic kase
_________________ Wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Silnik: GTI 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Cze 2014 Posty: 123 Skąd: KIELCE
Wysłany: 2014-10-11, 19:42
KolaLBN, ja teraz wymieniłem na Bilstein i super amorki za komplet amortów na przód Bilstein + odboje i oslony zapłaciłem 255 zł wymieniłem też nowe poduszki + łożysko Lemforder (40 zl ) i do tego miseczkę sprężyny cisza i spokój mam z przodu
Sachs i Bilstein to chyba jedyne dwie porządne marki wśród amorków. Ja w Vencie cały komplet wymieniłem na Sachsa, z tym, że olejowe kupiłem i byłem bardzo zadowolony, wymieniałem od razu na nowe odboje i osłony. Po wymianie zdecydowanie lepiej, no i sztywniejsze autko się zrobiło. W borze, natomiast, wymieniłem tylko z tyłu, na Bilstein'a i również zadowolony jestem.
Teraz wszystko już jest Made in China - taki Lemforder - poduszka silnika - zapłaciłem 180 zł w sklepie za wielki kawałek aluminium i gumy. Niemiecka firma, więc wydawałoby się, że wszystko gra. A jak się okazało, na spodzie opakowania widniał napis Made in China. To już nie te czasy co 15 lat temu, niestety...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-10-12, 14:24
Niezupełnie, trzeba dobrze szukać, dla przykładu amorki kyb made in japan to nie to samo co made in czech. I pewnie dlatego jest wiele sprzecznych opinii na temat danego produktu.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-10-12, 22:45
KolaLBN, za tą cenę to grzech byłoby ich nie kupić, ale nie łączyłbym ich z jakimiś najzwyklejszymi olejowymi na tyle, nie wiem co tam masz ale trzeba by się przynajmniej o podstawowe gazowe postarać na tył, np Bilstein B2 (z tańszych bo są dwie odmiany B2). Ja sobie założyłem olejowe B1 na przód i tył ( bo lata lecą szaleć się nie chce kręgosłup słaby) i żałuję - za miękkie zwłaszcza na tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum