Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-11-24, 15:30
Mateush, pytałem gościa czy brać metalowe czy zwykłe plastiki, bo ma takie i takie - powiedział mi, że jak nie ma miejsca w lampie to metalowe, a jak wszystko się mieści to zwykłe, więcej różnic nie ma. Tak samo mówił na temat przetwornic slim, jeśli jest miejsce to lepiej wziąć większą przetwornicę.
TT600, wiesz co, chodzi o to że plastikowe nie siedzą bynajmniej u mnie w gnieździe tak jak metalowe. I dlatego pytam bo musze sobie same żarniki kupić 4300k najlepiej tak jak mówiłem z metalowym kołnierzem
apropo przez hidy poleciał dowodzik i musiałem robić przegląd. wkurzyłem się wywaliłem chińskie soczewki włożyłem soczewki HELLA E55 Bi-Halogen + Osram Night Breaker Unlimited i brakuje tylko przekaźników które zawitają jeszcze w tym roku
Wysłany: 2014-01-20, 18:37
Z czystej ciekawości zrobiłem prosty test. Jednocześnie pozdrawiam wszystkich szpeców, którzy twierdzą, że przy soczewce nie musi być gładkiego szkła, a ryflowane w niczym nie przeszkadza i jest super mega blask jupitera Przymierzałem jeszcze klosze z polerowanym oczkiem, które kiedyś wyrzeźbiłem, ale efekt jest tak ujowy, że nawet nie robiłem foty - ku mojemu zdziwieniu gorzej niż przy zwykłym kloszu, po prostu źle wypolerowane.
Tak świeci goła soczewka na żarniku 4300K:
A tak świeci z ryflowanym szkłem:
W obu przypadkach soczewka ustawiona w tym samym miejscu!! Co prawda foty robione telefonem, ale i tak wszystko widać jak na dłoni - w drugim przypadku linia odcięcia w sumie nie istnieje, no i świecimy wszędzie, ale nie tam gdzie potrzeba najbardziej. Tyle w temacie, niech niektórzy wezmą to do siebie
Wysłany: 2014-01-20, 19:31
Janek, skromnie napiszę, że jest idealnie Widać jak ciemna jest ściana powyżej linii odcięcia na pierwszym foto - w takiej sytuacji nie ma opcji, żeby raziło kogoś z naprzeciwka no i wtedy widać na dużo większą odległość.
TT600, powiedz mi teraz czy patrząc na światło własnymi oczami nie aparatem jest ono takie wpadające w niebieskie lub fioletowe? czy można się wyznać na pierwszy rzut oka że to HID?
Wysłany: 2014-01-20, 21:20
czarnysauber, jest taka opcja, jeśli chcecie to zrobię wam konkret porównanie wszystkiego co mam z fotami na stałych ustawieniach aparatu Mateush, przy tej barwie widać jedynie poświatę błękitną porównywalną np. z pseudo niebieskimi żarówkami z Tesco Generalnie ciężko jednoznacznie stwierdzić, że to zenon.
TT600, a w jaki sposób masz zamontowaną soczewkę bo spotkałem się z montażem na gorący klej i trytki (żenada) . Wtedy taka soczewka lata jak sz... i wtedy robi się cyrk.
Przemek, najlepiej jest kupić soczewkowe lampy bo jest przedewszystkim legalnie a nie jakaś żeźba i przynajmniej dowód nie poleci. A jak hidy wrzucisz to zawsze przy gliniażu możesz pościemniać ze nie wiedziałeś itd i wymienić żarówki na miejscu przy psach. A jak lampy będą jak oni to mówią "samoróbki" to możesz liczyć się z holowaniem na Twoj koszt. pzdr
Wysłany: 2014-01-21, 22:54
Przemek, soczewkę mam na klej, hmm... coś jak poxipol, a od przodu czymś bardziej elastycznym, jakby klej do szyb? Nie wiem, generalnie trzyma się to bardzo dobrze. Te lampy co mam zrobił kiedyś Aeternus Planuję jeszcze je trochę przerobić, żeby nie było widać rzeźby itp., jak coś zrobię to pochwalę się już u siebie w temacie.
vwjanekvento, żadna filozofia - z soczewki wychodzi jeden dodatkowy przewód od elektromagnesu przysłony, który podłączasz np. we wtyczkę na pin od świateł drogowych. Oczywiście musi być soczewka bi-halogenowa lub bi-xenonowa z takową właśnie ruchomą przegrodą.
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-01-21, 22:57
No wlasnie znalazłem 2 soczewy bi-xenon z maskownicami także bylby lux, jakbys mogl porob zdjęcia wnętrza lampek jak to jest zrobione, ustawione i podlaczone, jak będziesz swoje przerabial
TT600, powiem ci tak widziałem lampy zrobione przez "fachowca" z naszego forum i była tragedia trytki klej na gorąco . Ja robiąc pierwsze swoje lampy z soczewką zrobiłem montaż na śrubki 4 oraz gumki jak w oryginalnym xenonie w mk4.
vwjanekvento, jak chcesz to wyślij mi swoje lampy IN-PRO i soczewki ja Ci przerobie i odeślę Sam sobie właśnie soczewkę Bi-Halogen montowałem niedawno to wiem co i jak:)
Ostatnio zmieniony przez Mateush 2014-01-22, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Pozwolę sobie wrzucić fotki jak swiecą u mnie lampy, przerobione przezemnie na żarnikach 4300k. Soczewka Bi-Halogen BMW 7, Skoda Octavia, Roomster i pochodne.
Jedna soczewka (lewa) żarnik (prawa) Osram night breaker unlimited. Dla Porównania. ABY POWIĘKSZYĆ KLIKNIJ A teraz Oosobno Lewa. I Prawa.
Na zdjęciach nie widać większej różnicy pomiędzy "KSENONEM" a Zwykłą żarówką ale w rzeczywistości różnica jest kolosalna.
Ostatnio zmieniony przez Mateush 2014-01-24, 13:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-10-13, 23:10
Pozwolę sobie wrzucić fotki do tego tematu. Lampy robiłem na zamówienie od podstaw pod widzi mi się zamawiającego. Miało być na wzór moich poprzednich lamp i tak wyszło. I tak to wygląda:
jak dla mnie klosze kosmos o wiele lepsze niz same gladkie trzymam i podzielam opinie kowal323, wiadomo rzecz gustu, ale same lampy widac wlozona prace
ps.pokaz jak tyl wyglada
Ostatnio zmieniony przez hotdriver 2014-10-14, 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-10-16, 18:12
Soczewki Mini H1, osłony dedykowane do soczewki dopasowane przeze mnie, klosze Depo Angel, postojówki brak na życzenie zamawiającego. Lampy kompletne ze wszystkimi gratami moimi wyszły na gotowo 550 zeta. Jeśli chodzi o klosz, bez tej obwódki wyglądałoby to tragicznie
Tył lampy:
Heavy, dalej to rozbieraj lampiony i ładuj soczewy, możesz ewentualnie kupić jakieś osłony na soczewki jeżeli dajesz czysty klosz, jak ryfel to nie muszisz, i tak nie widać czy jest osłona czy nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum