Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2007-05-15, 20:45 VW VENTO By Szycha...
Witam
Mojego ventylka kupiłem 3 miesiące temu w Holandii.
Jest on w bardzo dobrym stanie i nie zamienię go na inne auto
Przesyłam parę fotek,sami ocenicie a ja z miła chęcią poczytam wasze opinie.
pozdrawiam wszystkich. Na dole mały opis i fotki
Co w nim jest :
- el.szyber-dach
- dzielona tylna kanapa
- końcówka wydechu
- dymione tylne światła hella
- velur
- immobilajzer
- alarm
- zawieszenie obniżone
- felgi 14
- opony Pirelli 5000 195/50
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-05-15, 22:55
No Ventka całkiem całkiem
wrzuć może jeszcze jakieś fotki wnętrza
no i jak możesz to pokaż jeszcze pare fotek tych plastików na zderzaku - u mnie w garażu takie się walają i się cały czas zastanawiam czy je założyć czy nie
boję się przede wszystkim tego że czarne plastiki na moim szarym lakierze mogą średnio wyglądać...
A jeszcze jedno: masz oponki 195/50 na kołach 14 calowych Jak się na taki zestawie jeździ?
Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2007-05-16, 07:43
Witam
Jeszcze raz dzięki za wasze opinie. Na tym zestawie kół jeździ się naprawdę świetnie mógłbym rzec nawet jak bolidem formuły 1, trzyma się drogi naprawdę dobrze.
Prześlę zdjęcia wnętrza i plastików, a one same w sobie dają naprawdę dobry efekt.
Pozdrawiam Szycha...
Wysłany: 2007-05-17, 20:40 wnętrze
Witam
Przesyłam kilka fotek środka mojej ventki, plastiki na tylnych zderzakach prześlę jutro.
zastanawiam się nad zmianą tapicery z veluru na skórę co wy o tym sądzicie??
Szycha...
Wysłany: 2007-05-17, 22:15
witam
wszystko ok ale żona ma długie włosy i zawsze zostają mi na pokrowcach a ja póżniej muszę jechać z odkurzaczem przez pół godziny
Nie mówiąc nic więcej na świat za 2 miesiące ma przyjść jeszcze jedna piękność mojego życia i pewnie też będzie miała długie włosy .
Tak więc muszę się nad tym zastanowić co zrobić w każdym razie dzięki za swoją opinię
Szycha...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-18, 12:00
Szycha..., skóra spox, choć w lato kiepsko, poza tym orientowałeś się w cenie takiej przebudowy środka? Chyba że sam to zrobisz (wiem, że ktos już na forum pisał, ze umie takie rzeczy). Podoba mi się bardzo wygląd Ventki w skórze, szczególnie w białej lub kremowej, ale w Łodzi ceny są tak masakryczne, że odpuściłem od razu. Tapicer powiedział mi za cały środek koło 10 tys zł....
Wysłany: 2007-05-18, 12:12
Chciałbym zrobić właśnie w kremowej , wydaje mi sięże dało by to fajny efekt przy czarnym lakierze, no i w praktyce by też było to bardziej praktyczne.
Muszę sie dowiedzieć właśnie ceny tej przebudowy bo 10tys to troszkę za dużo
Szycha...
[ Dodano: 2007-05-18, 12:17 ]
nie zaskoczyłem mam silnik z 90 kucykami
szycha...
Wysłany: 2007-05-20, 19:25
Nie powiem bo wykonują zaj.... robotę i naprawdę wiedzą jak to zrobić ale ceny przekraczają moje możliwości i można by było za to kupić drugą ventkę
Ale dzięki za informacje , jeszcze szukam gdzie by to wykonać , już znalazłem firmę za 4,5koła
Szycha...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-20, 23:32
Szycha... napisał/a:
już znalazłem firmę za 4,5koła
no to ponad połowę mniej jak w odzi, szukaj mże jeszcze taniej znajdziesz, zaś Java to firma z marką, myślę, że u nich taka zabawa kosztowałaby parędziesiąt tys jak nic, w tej chwili sponsorują program w TVN Turbo a więc i ceny w górę lecą...
Wysłany: 2007-07-31, 19:23
Witam
Zakupilem wczoraj GPS-A, i oczywiście bede montowal go w ventylku, jak tylko będzie zamontowany prześle zdjęcia jak się prezentuje , poniżej pare fotek urządzonka i maly opis
Urządzenie Mio C720
- Etui
- Mapa MioMap 34 kraje w tym pelna Mapa Polski
- Ladowarka samochodowa
- Ladowarka sieciowa
- Kabel USB
-
Komunikacja i porty:
Interfejsy : 1xgniazdo SD/MMC
1xport USB
1xwyjście Audio
Komunikacja:Port USB
Bluetooth
Oprogramowanie:
System operacyjny: Microsoft Windows CE
Oprogramowanie nawigacyjne MioMap CE v 3.3 z mapami 34 państw Europy:
Andora,Austria,Belgia,Bośnia i Hercegowina,Bulgaria,Chorwacja,Czarnogóra,Dania,Finlandia,Francja,Gibraltar,Grecja,Hiszpania,Holandia,Irlandia,Lichtenstein,Luksemburg,Miasto Watykan,Monako,Niemcy,Norwegia,Polska,Portugalia,Republika Czeska,Rumunia,San Marino,Serbia,Slowacja,szwajcaria,UK,Ukraina,Wlochy,Węgry.
Oprogramowanie: -Skaner wizytówek
-Odtwarzacz plików multimedialnych(Filmy oraz muzyka)
-Przeglądarka zdjęć
-Kalkulator
Wymiary i waga:
Wymiary: -~110x70x20mm
Waga: ~190g
GPS:
Modul GPS - Wbudowany modul GPS - SiRF III GPS
Antena; - Antena zintegrowana z obudową
Na dodatek urzadzenie posiada w sobie antyradar i ostrzega glosowo oraz na wyświetlaczu gdy zbliżasz się do kamery , lub gdy stoją niebiescy i mają wlączoną suszarkę!!
Więc super sprawa jak tylko zmontuję to wam pokażę
Pozdrawiam Szycha...
Wysłany: 2007-08-02, 19:08
GPS-ik jest zaj..... , mapa naprawde dokladna,bardzo dużo funkcji, duży i czytelny wyświetlacz,dobra informacja glosowa,można wybrać jakim pojazdem się poruszamy,np:samochodem,pieszo rowerem lub pieszo,pokazuje ograniczenia prędkości na danej aktualnie drodze,ma aparat który robi przyzwoite zdjęcia,można podlączyć 6tel.i 6szt.sluchawek bezprzewodowych,jak dla dziecka które jedzie i chce sobie zobaczyć bajkę to nie ma problemu,no i najważniejsze informuje o fotoradarach!!!!
Gdy tylko gdzieś w pobliżu stoją to odrazu wyje i informuje glosowo !
Fajna zabawka naprawde polecam bo warto , zaplacilem 1699zl, tylko że ja kupowalem w sklepie nie na allegro , jeszcze raz polecam wszytkim ten sprzęcik!!!
Pozdrawiam Szycha...
No to sprzęcik ma bajery tylko pozazdrościć szkoda ze taka cena jeszcze długo mnie nie bedzie stac na takie cudeńko a szkoda moze za jakieśdwa lata chociażcena spadnie to wtedy sie zobaczy to jeszcze tylko dokupic do zestawu radyjko DVD komplecik słuchawek i mamy kino
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-08-03, 09:13
wczoraj jechalem do zakopca z czym takim, ta sama firma, tylko ubozsza versja oprogramowania chyba. fajna zabawka.... przygotuj sie do skretu w prawo za 800m
Wysłany: 2007-08-03, 14:27
Witam
Sprzęt fajny informuje gdzie skręcić a na dodatek , można sprawdzić gdzie w pobliżu są apteki,restauracje,kina i wszytkie inne rzeczy,jak dla mnie super sprawa od siebie naprawde polecam wszytkim!!
A te cytaty "Przekroczyłeś prędkość są zabujcze!"
Pozdrawiam Szycha...
Szycha jak chcesz zmienic tapicerke to mam goscia ktory fajnie to robi i tanio
autko fajne...i tak sie zastanawiam czy je widziałem juz czy nie?!
a gdzie mieszkasz w tej małej dąbrowie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum