Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-10-12, 23:14 Awaria kopertówek-pytanie o przebieg wiązki.
Witam.
Nagle przestały mi działać obie kopertówki w drzwiach przednich. W drzwiach wszystko ok sprawdziłem podając napięcie na styki we wtyczkach w słupkach, krańcówki działają.
Pytanie brzmi czy ktoś wie jak przebiega dwukablowa wiązka kopertówek od gniazda w słupku w stronę skrzynki (lub ma schemat do tego), pytam bo nie chce mi się pruć wiązek i od razu opuszczać skrzynkę bezpieczników żeby sprawdzać przebieg tych kabli, czy wchodzą w skrzynkę (która wtyczka?) czyt jest jakieś połączenie poza skrzynką np jak do krańcówek . Dzięki z góry.
Ja miałem tak samo jak ty, bo podałem po prostu mase bezpośrednio z krańcówki do lampki, ale jak montowałem MFA to zobaczyłem wypiętą wtyczkę pojedynczą z przewodem bodajże brązowo żółtym wpiąłem je w gdzie więcej kabli było w tym kolorze i przeciąłem moją "przedłużkę" i działa. Jak znajdziesz wypiętą wiszącą wtyczkę to wepnij ją w gniazdo zbiorcze nad bezpiecznikami, najlepiej opuść sobie skrzynkę żebyś dobrze dojrzał wszystko.
Te kolorowe kwadraty to gniazda zbiorcze
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2014-10-21, 20:07
hotdriver, dzięki za zainteresowanie sorki za późny odzew nie było mnie trochę, podam niebawem o ile pamiętam masa załączająca jest żółto brązowa tak samo jak kabel trzeciego styku w krańcówce kierowcy a stały plus zasilający czerwono biały, ale nie przyjrzałem się czy kolory nie zmieniają się po obu stronach wtyku w słupku, napiszę jak tylko będę przy aucie czyli pojutrze najwcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum