od kiedy na zewnatrz zrobilo sie troche zimniej nie moge ogarnac problemu z parujacymi szybami, nadmuch na szybe niedaje rady. po przejechaniu kilkunastu kilometrow musze pomagac sobie sciereczka, nawet po przetarciu szyba czolowa zaczyna znowu byc zaparowana. czasami gdy wlacze ogrzewanie po chwili z nawiewow wydobywa sie "mgła" wiem ze glikol lekko wycieka mi przez nagrzewnice, moze to byc powodem? w sezonie letnim nic sie takiego nie dzialo. jest jakies wytlumaczenie tego co sie dzieje?
Jeżeli nagrzewnica cieknie, to niestety, ale będą parować szyby. Ostatnio furorę robi...pasta do mebli. Natarłem w swoim szyby i jestem w szoku. Działa.
_________________ Jestem duży i łysy, ale do vento się mieszczę
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-12-07, 20:56
kawes napisał/a:
z nawiewow wydobywa sie "mgła" wiem ze glikol lekko wycieka mi przez nagrzewnice, moze to byc powodem? w sezonie letnim nic sie takiego nie dzialo. jest jakies wytlumaczenie tego co sie dzieje?
Jest klapaka ciepłe/zimne powietrze, która w sezonie letnim izolowała powietrze od komory z nagrzewnicą przez co powietrze nie zaciągało płynu chłodniczego.....teraz ustawiłeś na grzanie i zaciąga powietrze przechodzące przez dziurawą nagrzewnicę....i tyle w temacie....
nic z tym nie zrobisz....typowy objaw dziurawej nagrzewnicy....możesz jedynie połączyć oba przewody od nagrzewnicy i jeździć bez ogrzewania lub wymienić nagrzewnicę.
Miałem to samo rok temu i identyczne objawy....tez dymiło sie z nawiewów i szyby mega szybko parowały.
Wilgoć swoje, ale płyn jest tłusty i raczej żaden pochłaniacz go nie pokona
Tak jest, jedyne wyjście wymienić nagrzewnice, taki wielki koszt to nie jest i sa do tego fotoporady więc wszystko da się zrobić samemu nawet pod blokiem
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum