Może doradzi ktoś jaki Aku zakupić do Ventki 2.0 teraz mam CENTRE PLUS 62ah 540 mam go 6 lat i padł (chyba od krecenia na rozruszniku jak miałem problem z iskra i szukałem co to może być ) Wcześniej nie miałem z nim żadnych problemów a musze sie przyznać że czasami odpalałem na nim traktor.
Co radzicie kupić?
Mam podobny problem i podobny dylemat. Tyle tego jest na rynku że oszaleć idzie. Wkleje Ci wiadomość, którą dostałem od sklepu w Żarach wraz cenami. Może to nieco pomoże Ci wybrać:
MaxGear 83AH/720A (wyrób Boscha od 3 lata zero reklamacji) 279zł
Bosch Gigawat 83AH/720A 285zł
ZAP 83AH/720A 290zł
Kager (pare reklamacji na to było) 83AH/720A 270zł
Bosch 77Ah/780A 378zł
Nie polecam 4maxa i Centry (potrafią po pół roku strzelić)
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-12-02, 17:16
Ja mam centre ale future 53Ah/540A i nie narzekam jakos to będzie jego 4 zima już i nie zawiodl mnie jeszcze Także uważam centre za dobre aku
Ale mogę polecić tez niemiecki aku Bannera ponoc nie do zdarcia
TigerZary, Pytałeś tam na Kilińskiego?
Ja mimo wszystko polecam Exide. Nie z racji tego, że sam mam i chwalę to, co mam, ale to, że przynajmniej jako jeden (jeden z nielicznych?) ma gwarancję 3 lata.
Mojemu teraz leci już trzeci roczek i śmiga aż miło.
Niby tak piszą po forach, że Centry wytrzymują tyle, co gwarancja przewiduje, a potem na śmietnik. Zależy jak się trafi pewnie, to fakt.
Mój aku kosztował 410 zł, a kupiłem tam koło szkoły muzycznej, bo było zdecydowanie najtaniej, niż gdzie indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum