Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-10-10, 15:55
Hormon dobrze pisze ze idziesz w dobrum kierunku Pare rzeczy zmienisz i już autko o wiele lepiej wyglada Mi tam hak jeszcze nie pasi tylko i napis vento cl
vwjanekvento akurat hak zostaje bo nie przeszkadza mi jak na razie oraz od czasu do czasu się przyda napis z CL zniknie, ogólnie chciałbym sam napis Vento i chyba go spiłuję troszkę
No to tak, Vento jeździ a ja zbieram fanty Postanowiłem zobaczyć co można wyciągnąć z AAZ Dlaczego nie swap np na AFN? Ponieważ AAZ jest tańszy w modach oraz to co mi się na teraz podoba to fakt, że jest w pełni mechaniczny a chcę trochę podszkolić się z mechaniki i uważam, że to dobra baza do nauki
Z pomocą Pozora może uda się zrobić z tego małego potworka, który wystarczy do końca szkoły i rozpoczęcia normalnej pracy
Co się zmieniło od ostatniego czasu? W pokoju zalegają 3 kartony części
Wpadł mieszek drążka skrzyni od Golfa 3 z wersji Movie z czerwoną nicią w super stanie
Postanowiłem też sobie sprawić felunek
Shaper Champ 16 cali, tył 9 cali et26 przód 8 cali et34, Myślę że uda się je wtargać Rotory złoto i ranty lustro
Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać, chcę zobaczyć coś innego na mojej furce a nie oklepane BBS czy Keskiny
Myślę nad oponami 195 i profil 40 lub 45 na tył ale nie wiem czy na przód dać takie same żeby naciągi były ładne, chce uniknąć sytuacji że tył będzie super a z przodu balon.
Jako, że w szkole już świętami żyją to zrobiłem sobie wolne i zostało zrobione:
- wymieniona szyba wraz z tą uszczelką od szybra, w autku już tak powietrze nie hula powyżej 100km/h
- założyłem 7l zbiornik spryskiwaczy z US
- wymieniona chłodniczka oleju bo puściła olej do płynu oczywiście płyn nowy
- nowa uszczelka pod pokrywą zaworów
Cóż do zdjęcia dekla potrzeba było użyć młotka wraz z przecinakiem bo nie chciał odejść stara uszczelka była zawalona silikonem, przewiduję, że z pół tuby jak nic zużył poprzedni właściciel a i tak ciekło Zobaczę czy u mnie będzie szczelnie bo to podobno newralgiczne miejsce.
Żeby nie było, że jest tak różowo
Opóźni mi się złożenie wnętrza i wszystko wychodzi na to, że dalej będę jeździł bez plastików. W sumie zaczyna mi się podobać taki spartański styl wnętrza
W końcu udało mi się zmotywować, ruszyć dupsko i włożyłem turbo K24 od Audi S4
Na razie dmucha 0.5-0.7 bar ale myślę, że za 2 tygodnie pierwsze podniesienie do około 1.2 bara Świst turbiny jest bardzo wyraźny i super upuszcza
Przy okazji wyspawałem sobie przelot 2.5 cala + tłumik środkowy od Toledo + końcówka 3" od Magnaflow Jest dobrze, ładnie to chodzi, może film nagram czy coś Ludzie oglądają się jak za jakimś starym Amerykańcem Przy spokojnej jeździe nawet nie słychać, że to przelot
Dodatkowo wymieniony filtr oleju wraz z olejem.
Przez przypadek dowiedziałem się, że mam ori dywaniki Votex, oraz materiałowe kopertówki i welurowe boczki, że to podobno rzadko spotykane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum