Silnik: 1,8
Wysłany: 2015-01-26, 17:20 czujnik temperatury
Siemka mam taki problem wymieniłem termostat na nowy i dalej łapie mi tylko 70 stopni chciałem wymienić czujnik temperatury tylko że mam zielony a w sklepie w katalogu sprawdzał i takiego nie ale mam tam dwa czujniki zielony i żółty i czy można wtyczkę włożyć na ten żółty ?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2015-01-26, 18:30
Jeżeli masz silnik 1.8 90 km Abs to czujnik powinien być z niebieska otoczka kolego zielony jest do diesla. Warto kupic orginal choć Ja mam czujnik FAE i pokazuje dobrze, a jeśli chodzi Ci o ta temp to prawdopodobnie wina czujnika
Silnik: 1,8
Wysłany: 2015-01-26, 19:58
wentylator włącza się mam zielony czujnik 1.8 90 benzyna gaz a wziął od kolegi z passata zółty czujnik założyłem temperatura była ok ale coś przerywało :/ i założyłem ten stary chciałem nowy zielony kupić ale w sklepie nie ma
Ja u siebie w Vencie mam żółty i pokazuje ok, A kiedyś (jak jeszcze nie miałem miernika) to sprawdziłem tak że wziełem grzałeke do wody, troche wody w jakiś mały garnek i zaczełem grzać wode (czujnik temp w wodzie) i gdy woda zaczeła się gotować to wskazówka pokazywała mi coś ok 50-60'C... Wymieniłem czujnik i jest ok tylko jak będziesz kupywał czujnik to sprawdz czy masz ten Oring bo ja jak kupywałem to nie było ale założyłem starry i jest ok... Pozdrawiam
_________________ Jeździj tak aby Śmierć cie nie dogoniła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum