Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-02-06, 21:45 Sharan 2.0 TDI czyli dupowóz by wojtas83
MODEL: Volkswagen Sharan Trendline4
ROK PRODUKCJI: 2006 (0d 2009 w kraju)
PRZEBIEG: 213 tys km potwierdzony książką serwisową
SILNIK: 2.0 TDI BVH
MOC: 136 KM
KOLA: Ori Vw 16"
Na wyposażeniu posiada:
- 7 foteli przednie z podłokietnikami i stolikami dla pasażerów
- skrzynia 6-cio biegowa manualna
- climatronic dwu strefowy
- ABS/ESP
- tempomat
- Full FIS
- wielofunkcyjna skórzana kierownica regulowana w dwóch płaszczyznach
- skórzana gałka i rączka hamulca ręcznego
- 6 x elektryczne szyby
- elektryczne lusterka
- 12 x Airbag
- klimatyzowany schowek
- lusterko wsteczne fotochromatyczne
- centralny zamek
- kluczyk scyzoryk x2
- elektryczne podgrzewane lusterka
- dogrzewacz wodny Eberspacher
- roleta bagażnika
- navigacja GPS
- telefon pokładowy
- czujniki parkowania przód/tył
- halogeny przód
- relingi dachowe oraz pakiet chrom
- hak
I to chyba z grubsza było by na tyle. Samochód w rodzinie od 2009 roku kiedy trafił do kraju z przebiegiem 100 tys km, do tego czasu wpisy w książce serwisowej zgadzają się ze stanem licznika, od 2009 roku znam już jego historię, wszystkie szyby oryginalne, cała karoseria w oryginalnym lakierze, potwierdzone miernikiem lakieru i oglądane przez kilku lakierników.
Plany: Dopieścić wnętrze oraz lakier, wymiana kpl sprzęgła bo powoli zaczyna się odzywać łożysko oporowe i czasem ciężko włożyć pierwszy bieg, później jakiś wirus, koło 17" na lato i cieszyć się z jazdy.
Fajnie się prezentuje. Do tego ten full wypas w środku ! Zadbana fura i to się chwali ! Vento w garażu i już z nudów zaczynasz modzić rodzinnego dupowoza ?
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2015-02-07, 16:55, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2015-02-08, 09:17
kowal323, sharan zostaje prawie w serii żeby było czym jeździć na co dzień pawel66600, mogłeś go widzieć bo bywał u mnie, a z tym MFA jak napisałem już poprawiłem corek, jaki tam bawibus, to przecież zwykły dupowóz
Wysłany: 2015-02-10, 18:13
Panowie nie rozpędzajcie się bo to nie będzie żaden konkretny projekt, żeby więcej takie głupoty do głowy Wam nie przychodziły To będzie auto cywilne, zwykły dupowóz, na co dzień.
Dziś odebrałem taką paczuszkę z zaprzyjaźnionego sklepu i jutro będzie montaż, od razu przyszłościowo cały zestaw dedykowany do sharana BTB
Wszystko ładnie pięknie ale ja się pytam gdzie tam łapy pod maskę włożyć
a tak poważnie to ładny nabytek i to wyposażenie
teraz sprzęgło,a potem większe turbo,wtryski itp.
Wysłany: 2015-02-12, 18:09
Sprzęgło założone i od razu lepiej się jeździ. Okazało się że stary dwumas był zacięty i dlatego nie dawał żadnych niepokojących odgłosów, ale nie wpływał on pozytywnie na skrzynię bo nie tłumił jak powinien. Przy okazji wymieniona też została marżeta przegubu wewnętrznego na lewej półosi, łożyska i sprzęgiełko alternatora oraz rolka napinacza paska alternatora. A dopełnieniem był świeży olej do skrzyni MOBIL Mobilube 1 SHC 75W90.
hrubek18 po wyjęciu kilku plastików do silnika dostęp jest całkiem dobry więc nie można narzekać.
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2015-02-13, 22:19
wojtas83 napisał/a:
Panowie nie rozpędzajcie się bo to nie będzie żaden konkretny projekt, żeby więcej takie głupoty do głowy Wam nie przychodziły To będzie auto cywilne, zwykły dupowóz, na co dzień.
Jasne zaraz bedzie gleba turbo i cos tam jeszcze sie doloży.Pwodzonka
Wysłany: 2015-12-08, 22:20
No to pora na mały odkop tematu A więc tak sharan jeździ na co dzień i przebieg ciągle rośnie, od lutego w moich rękach zrobił już 20 tys. km bez żadnej awarii. Wymienione zostały tylko klocki z przodu, olej w silniku i przy okazji zabierak pompy oleju za który w ASO zapłaciłem 18 zł. Pierwsza fotka z Jettą letnią porą na 17" alutetach które pozostały po poprzednim sharanie który był w moim posiadaniu.
Latem miałem małą przygodę parkingową, która zaowocowała lakierowaniem tylnego zderzaka, po wojażach młodej dziewczyny na parkingu sklepowym. Na szczęście jej ubezpieczyciel wypłacił 860 zł które się zresztowało
Dziś sharan dostał prezent na mikołajki za dobre sprawowanie grzana półskóra z alcantarą. Teraz fotele trzeba wyprać i dwa ostatnie naprawić bo są porwane z tyłu co widać na zdjęciach i dorobić wiązki do grzania dup, bo włączniki dostałem w kpl.
Wysłany: 2015-12-09, 21:25
Cytat:
Będzie szał Pewnie nie mało kosztował taki komplecik
Jaki tam szał, będzie inaczej. Co do kosztów to nie były duże bo za cały kpl z przesyłką zapłaciłem 1200 zł, co jest sporo niższą kwotą jak zapłaciłem za Recaro do Jetty
pawel66600 napisał/a:
wojtas83, foteliki eleganckie, od razu zmieni się wnętrze
w końcu wyrzucę te czerwone fotele które mi nie leżą od początku
Mack napisał/a:
Nie mówcie że teraz muszę sobie sharana kupić jak to widzę że jakaś tradycja u prezesów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum