Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2015-02-11, 18:40
maciuchowiec, potrzebujesz kompletny iC z orurowaniem nastepnie musisz umocować Ic ka ja swojego przyspawałem tak jak fabrycznie lezy w TDI kolanko musisz odwrocic o 180 stopni jak masz egr to musisz go zaslepic ja zaslepilem wywaliłem rurkę harmonijkową a miejsce po niej równiej zaślepiłem zaślepką którą trzeba też przyspawac ale ja musialem palnikiem grzac aby sruby puscily od tej rurki harmonijkowej a podłaczenie do turbiny p&p jak w tdi
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
a nie da rady tych zaślepek zrobić z jakiejś blachy i przykręcić tak żeby w razie czego dało się to wszystko złożyć do pierwotnego stanu?
I nie bardzo wiem o jaką rurkę harmonijkową chodzi, jakby ktoś mógł podesłać jakieś foto:)
I jeszcze jedno, może trochę z innej beczki ale...:) W pompie lda pod deklem jest jekaś uszczelka czy coś? Chodzi mi o to że chcę wsadzić pin od 1,6td i wcześniej sobie wszystko przygotować żeby nie było jakichś niespodzianek. Bo rozumiecie, bez Venta jak bez nogi
Ostatnio zmieniony przez maciuchowiec 2015-02-11, 22:28, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 2.0 ABA Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 27 Gru 2014 Posty: 112 Skąd: GWE
Wysłany: 2015-02-11, 23:09
Na pewno będziesz musiał zmienić boost pina i zwiększyć dawkę, no chyba że chcesz wyrzucić pieniądze w błoto i stracić kilka KM .
I możesz od razu pomyśleć nad wydajniejszym kolektorem ssącym, od np. AWXa.
maciuchowiec napisał/a:
a nie da rady tych zaślepek zrobić z jakiejś blachy i przykręcić tak żeby w razie czego dało się to wszystko złożyć do pierwotnego stanu?
Da radę. Jeśli nie chcesz kupować gotowca za 30+zl z allegro możesz to zrobić po mojemu, dokładniej będzie Ci potrzebna szlifierka, wiertarka, wiertło 8,5mm do metalu, dwa kawałki blachy(na przykład 2mm, ale im grubsza tym lepsza) o wymiarach 4cm x 8cm
maciuchowiec napisał/a:
I nie bardzo wiem o jaką rurkę harmonijkową chodzi, jakby ktoś mógł podesłać jakieś foto:)
maciuchowiec napisał/a:
I jeszcze jedno, może trochę z innej beczki ale...:) W pompie lda pod deklem jest jekaś uszczelka czy coś?
Icek założony, boost pin zmieniony i teraz pojawił się inny ,,problem'' Turbo zaczęło mocno gwizdać powyżej 2 tys. Czy to normalne? I czy mam się tym przejmować?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum