Wysłany: 2015-02-17, 14:44 [K] Sterownik z Thermotronic
Witam, szukam sterownika do Thermotronic. Nawet nie wiem jak to się fachowo nazywa. Odpowiada to za regulowanie ciepło-zimno obok nagrzewnicy (na tłoczkach czy coś). Piszę tutaj bo może ktoś ma, albo da radę załatwić bo mechanik od dłuższego czasu już szuka i nie może znaleźć. Mam to zepsute i dmucha mi nonstop 28*C. Chyba wiecie o co chodzi.
tym co steruje klapka cieplo-zimno jest silniczek (serwomotor) a on jest podlaczony to panelu thermotronic i tam jest cały układ który bierze temerature zewnetrzna i wewnetrzna wylicza roznice oraz ustawienie okreslonej temeratury i tym steruje silniczkiem klapki, w thermotronicu NIE ma żadnego zaworu z żadnymi tłoczkami, musisz sie konkretnie okreslic czego potrzebujesz bo tak w ciemno nikt nie wie czego potrzebujesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum