Wysłany: 2015-03-24, 17:19 Jetta A2 87r. może coś z tego będzie ;)
Witam chciałbym się pochwalic lub tez nie moim nowym nabytkiem Jettą A2 z 87roku wersja CL
Moim pierwszym autem po przeróbkach był MK3 Variant w TDi
Niestety skonczył marnie z dośc dziwnej przyczyny na drodze.
Następnie kupiłem coś mocniejszego wybór padł na VW Vento 2,8 VR6 ( Jette MK3 jak kto woli )
W auto włożone sporo poświęcenia czasu, serca i pieniędzy... no ale cóż skończyło ostatecznie tak :
Długo biłem się z myślami czy pakowac dalej pieniadze w vento czy szukac czegos innego w końcu wybór padł na dawno wymarzone MK1 w trzech drzwiach na szerokiej lampie
Rok auta 1981
Silnik 1,6 w papierach 1,5
Na wyposażeniu hmmm obrotomierz
Tylko tyle zdjec zdążyłem zrobic autka :
Jednak buda okazała się byc zbyt zjedzona przez rudą dlatego też zakupiłem nową zdrową budę która jest juz po piaskowaniu
Następny plan na Mk1 to Endźin z vento
I teraz zdjęcie które na pewno wstrząśnie fanami Mk1 niestety ten golf został juz pocięty a wszystko co było możliwe zostało z niego zabrane . mimo szczerych chęci na prawdę nie opłacało się go ratować, poprzedni właściciel nieszczędził szpachli była dosłownie wszędzie :/ auto także miło zaliczone dachowanie , czego nie było widac po pierwszych oględzinach na szrocie hehe
Mk1 to dośc tługoterminowy projekt dlatego tez postanowiłem kupić dupowoza na dojazdy do pracy wybór padł na Jettę A2
Rok 87
Silnik 1,6+ Podtlenek LPG
Brazowe wnętrze
tylna kanapa z Cup holderem i podłokietnikiem
przebieg jakies 250tys ( na liczniku )
Kolor : bliżej nieokreślony
Miał byc zwykłym dupowozem ale pewnie wyjdzie jak zawsze mam gwint i kilka części które na pewno sprawią że jetta nabierze charakteru, jakieś koło też się znajdzie
Blacha jest na prawdę w dobrym stanie , na tym mi najbardziej zależało ponieważ zabawa z blachą jest dość kosztowna ...
Myślę aby ja pomalować bo lakier w za dobrym stanie nie jest, jest porobionych kilka zaprawek ,
Są też jakieś tam minusy Auto chodzi tylko na ElPidźi podejrzewam że sterownik od gazu padł albo pompa paliwa, i dochodzą mnie dość dziwne dźwięki z okolicy skrzyni gdy się rozgrzeje, ale czego się spodziewać za auto nie zapłaciłem wiele Wszystko jest do ogarnięcia a wiadomo od czego to zależy $$$
Kilka fot Jetty na początek , Proszę o opinie , Aha Sticker na pewno zostanie usunięty , nie mój klimat Auto powinno zwracać na siebie uwagę stylem i dopracowaniem a nie naklejkami takie me zdanie . Pozdrawiam Patryk.
no golf robiony jest na prawdę od podstawy buda po kapitalce i po piaskowaniu obecnie pokryta epoksydem, następnie trzeba dorobic łapy pod vr6 wszystko spasowac dorobic półosie , kolejna sprawa remont silnika serię zdrową wypluwał nawet ponad ale jeździł na gazie (teraz już na gazie jeździł nie będzie) to i dostanie nowe pierścienie uszczelkę pod głowicę , nowy rozrząd i zobaczymy co tam jeszcze wyjdzie. planowany czas zakonczenia mk1 końcówka wakacji . A do Jetty w weekend zakładam gwint i będę myślał co dalej
Ostatnio zmieniony przez patryk1989 2015-03-26, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
Jetta trochę spadła Docelowo takie koło wpadnie bbs. opona przyszła właśnie przed chwilą Bridge Stone Potenza 165/50 r15
KOło oczywiście pójdzie w poler bo inaczej sobie tego nie wyobrażam Najgorsze jest to że koła mają rozstaw 5x120 i niestety przyjdzie dystans 2centy co sprawi że koło będzie wystawało około centymetr za nadkole jakoś mnie to nie rusza w sumie
To jest dupowóz typowy cały nacisk kładę na mojego golfa mk1 a jetta słyży na dojazdy do pracy itd chociaz uważam że jak na takiego woła roboczego wygląda nieźle
Zapowiada się fajne cacko Jakby jeszcze była w coupe to juz wogóle, bardzo podoba mi się ten kolor przy tym kolorze jetta zrobiona na klasyka z glebą i fajnym kołem bez zbędnych duperołków wygląda świetnie
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum