Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Hormon
2015-07-16, 19:23
Jetta A2 87r. może coś z tego będzie ;)
Autor Wiadomość
patryk1989 
Niedzielny kierowca

Silnik: 2.8VR6
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-03-24, 17:19   Jetta A2 87r. może coś z tego będzie ;)

Witam chciałbym się pochwalic lub tez nie moim nowym nabytkiem Jettą A2 z 87roku wersja CL
Moim pierwszym autem po przeróbkach był MK3 Variant w TDi

Niestety skonczył marnie z dośc dziwnej przyczyny na drodze.
Następnie kupiłem coś mocniejszego wybór padł na VW Vento 2,8 VR6 ( Jette MK3 jak kto woli ) ;)

W auto włożone sporo poświęcenia czasu, serca i pieniędzy... no ale cóż skończyło ostatecznie tak :

Długo biłem się z myślami czy pakowac dalej pieniadze w vento czy szukac czegos innego w końcu wybór padł na dawno wymarzone MK1 w trzech drzwiach na szerokiej lampie
Rok auta 1981
Silnik 1,6 w papierach 1,5
Na wyposażeniu hmmm obrotomierz
Tylko tyle zdjec zdążyłem zrobic autka :

Jednak buda okazała się byc zbyt zjedzona przez rudą dlatego też zakupiłem nową zdrową budę która jest juz po piaskowaniu
Następny plan na Mk1 to Endźin z vento :)

I teraz zdjęcie które na pewno wstrząśnie fanami Mk1 :P niestety ten golf został juz pocięty a wszystko co było możliwe zostało z niego zabrane . mimo szczerych chęci na prawdę nie opłacało się go ratować, poprzedni właściciel nieszczędził szpachli była dosłownie wszędzie :/ auto także miło zaliczone dachowanie , czego nie było widac po pierwszych oględzinach na szrocie hehe ;)

Mk1 to dośc tługoterminowy projekt dlatego tez postanowiłem kupić dupowoza na dojazdy do pracy wybór padł na Jettę A2
Rok 87
Silnik 1,6+ Podtlenek LPG
Brazowe wnętrze
tylna kanapa z Cup holderem i podłokietnikiem
przebieg jakies 250tys ( na liczniku ) ;)
Kolor : bliżej nieokreślony ;)
Miał byc zwykłym dupowozem ale pewnie wyjdzie jak zawsze mam gwint i kilka części które na pewno sprawią że jetta nabierze charakteru, jakieś koło też się znajdzie ;)
Blacha jest na prawdę w dobrym stanie , na tym mi najbardziej zależało ponieważ zabawa z blachą jest dość kosztowna ...
Myślę aby ja pomalować bo lakier w za dobrym stanie nie jest, jest porobionych kilka zaprawek ,
Są też jakieś tam minusy ;) Auto chodzi tylko na ElPidźi podejrzewam że sterownik od gazu padł albo pompa paliwa, i dochodzą mnie dość dziwne dźwięki z okolicy skrzyni gdy się rozgrzeje, ale czego się spodziewać za auto nie zapłaciłem wiele ;) Wszystko jest do ogarnięcia a wiadomo od czego to zależy ;) $$$
Kilka fot Jetty na początek , Proszę o opinie , Aha Sticker na pewno zostanie usunięty , nie mój klimat Auto powinno zwracać na siebie uwagę stylem i dopracowaniem a nie naklejkami takie me zdanie . Pozdrawiam Patryk.

Hitchhiker 
Ventomaniak

Silnik: 1.8 AAM
Wysłany: 2015-03-26, 09:33   

Środek lala a tak to Jetta jak Jetta ;)

kowal323 
Pan i władca oktanów

Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wysłany: 2015-03-26, 16:19   

Oo Panie nie mówiłeś, że takie przeboje z golfem :P

A Jetta to nawet obrotomierza nie ma :diabełek:

Ogólnie ładna, będę śledził temat, ciekawią mnie zmiany jakie wprowadzisz ;) Powodzenia !

patryk1989 
Niedzielny kierowca

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-03-26, 20:07   

no golf robiony jest na prawdę od podstawy buda po kapitalce i po piaskowaniu obecnie pokryta epoksydem, następnie trzeba dorobic łapy pod vr6 wszystko spasowac dorobic półosie , kolejna sprawa remont silnika serię zdrową wypluwał nawet ponad ale jeździł na gazie (teraz już na gazie jeździł nie będzie) to i dostanie nowe pierścienie uszczelkę pod głowicę , nowy rozrząd i zobaczymy co tam jeszcze wyjdzie. planowany czas zakonczenia mk1 końcówka wakacji . A do Jetty w weekend zakładam gwint i będę myślał co dalej :)
Ostatnio zmieniony przez patryk1989 2015-03-26, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

patryk1989 
Niedzielny kierowca

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-04-09, 12:07   

Jetta trochę spadła :P Docelowo takie koło wpadnie bbs. opona przyszła właśnie przed chwilą Bridge Stone Potenza 165/50 r15
KOło oczywiście pójdzie w poler bo inaczej sobie tego nie wyobrażam :P Najgorsze jest to że koła mają rozstaw 5x120 i niestety przyjdzie dystans 2centy co sprawi że koło będzie wystawało około centymetr za nadkole :P jakoś mnie to nie rusza w sumie :P

patryk1989 
Niedzielny kierowca

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-05-19, 21:37   

Coś tam się dzieje koła spasowały się idealnie tak jak chciałem :) Trzeba tylko polerkę odświeżyć i będzie moim zdaniem OK :)

Mack 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.6 AEE
Wysłany: 2015-05-20, 17:35   

kurde fajny fur, tylko te zaprawki z pędzla i naklejki... :(

patryk1989 
Niedzielny kierowca

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-05-21, 00:07   

To jest dupowóz typowy ;) cały nacisk kładę na mojego golfa mk1 a jetta słyży na dojazdy do pracy itd chociaz uważam że jak na takiego woła roboczego wygląda nieźle :P

Tomaszex 
Donator
Festynowy tuner

Silnik: TDI +R/2,4D
Wysłany: 2015-05-21, 22:11   

Zapowiada się fajne cacko :oklaski: Jakby jeszcze była w coupe to juz wogóle, bardzo podoba mi się ten kolor przy tym kolorze jetta zrobiona na klasyka z glebą i fajnym kołem bez zbędnych duperołków wygląda świetnie :D

link do Vencia: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=15517 :D

patryk1989 
Niedzielny kierowca

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2015-07-15, 17:45   

Jadwiga sprzedana można zamknąc temat.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi