Wysłany: 2015-04-29, 07:21 założenie blendy na szybe
witam
zakupiłem niedawno blende na tylną szybę w surowym stanie, odebrałem ją od lakiernika i teraz mam problem...
blenda w stanie surowym wyglądała na prostą... lecz gdy teraz jest lakier na niej to widać na niej wgłębienie na środku... da się to wypchać i jest wtedy ładna... ten efekt wygląda jak na kapslu od frugo
i tu moje pytanie... jak ją założyć na szybę żeby dopasowała się do kształtu szyby... czym ją od środka wypchnąć?
prosił bym o pomoc jak ktoś zakładał już taką blende.
Mocno głębokie jest to wgłębienie? Ja bym to zawiózł jeszcze raz lakiernikowi żeby to przeszpachlował i naprostował, bo nie wiem czy znajdzie się taki mocny klej który utrzyma tą blendę jak będzie cały czas odpychana na środku od szyby. IMO to po jakimś czasie zacznie się odklejać.
No ja bym na środku nie kleił tylko ładnie pomalował na kolor jaki mają plastiki te górne, jak przykleisz na środku to od środka będzie widać takiego brzydkiego kleksa.
tylną szybę mam przyciemnioną to może pomaluje na czarno... może wkleję po długości jakiś cienki drut wygięty żeby trzymał go w danym kształcie... po pomalowaniu na czarno nie powinien być widoczny... po założeniu go, spojlera na klapę i tylnych lamp wstawię fotkę żeby się pochwalić dupką:)
Takie wgłębienie to WADA LAKIERNICZA ! Odstaw to do lakiernika . Powinien to przeszpachlować i heblem pociągnąć . Tak samo rob i się poszycia drzwi . Teź są często pofalowane . to jest ABS ? Jeśli tak , to idzie wygrzać od wewnętrznej strony . Jeśli mata szklana to lipa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum