Wysłany: 2007-08-19, 23:42 mechanizm zmiany biegów vento
witam! wszystkich miłośników vendeczek moze mi któryś z was pomoze drazek zmiany biegów obraca mi sie chyba w jabłku chciałbym sam to naprawić ale nie wiem jak a jak wiadomo nie sztuka postawic auto do mechanika drobne zeczy powinnismi sami naprawiac w miare mozliwosci:))tak mi sie przynajmniej wydaje !!moze ktos ma jakis schemat itp
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-20, 10:27
Samemu wymieniać w skrzyni jabłko? Nie polecam jeśli nigdy tego nie robiłeś. Mi ostatnio w warsztacie jak wymieniali wszystkie te pierdółki w skrzyni, bo przy okazji warto wymienić prowadzenie, też jest z plastiku i się wyrabia i parę innych rzeczy. W warsztacie zajęło im to parę godzin, więc samemu nie proponowałbym się zabierać za to nie mając narzędzi i kanału...
Wysłany: 2007-08-21, 01:08
dzieki chlopaki:) !!ale gwint to na pewno nie:( bo zdejmowałem mieszek zminy biegow poprostu cały drązek sie kreci bo widac ...... znajomy mowił ze musiał jakis plastik pęknąć ktory przytrzymuje całość zeby sie nie kreciła ale sam nie wie jak sie do tego zabrac i gdzie tkwi dokładnie przyczyna dlatego najlepszy byłby jakis schemacik..... jabłko w skrzyni to tez chyba nie , nie wydaje mi sie przynajmniej
Wysłany: 2007-08-22, 09:22
wielkie dzieki ) za pomoc
[ Dodano: 2007-08-22, 23:12 ]
koledzy znalazłem usterke tego drażka na jego koncu jest plastikowa kulka miałem ja pęknieta:( ! ciekawe czy da sie to kupic he he okarze sie w najblizszym czasie!szerokości pozdrawiam wszystkich fanów!!!!do usłyszenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum