Wysłany: 2015-05-20, 23:08 stuka podczas krecenia kierownicą
witam w vencie 1.9 tdi przy jezdzie nirmalnej czy nawet przy kreceniu kierownica na postoju słychac taki dziwny szum buczenie i moje pytanie brzmi czy to pompa wspomagania czy maglownica bo obstawiam jedno z dwóch szumi cały czas nawet przy lekkim skreceniu kierownicy poradzcie cos
Silnik: GTI 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 21 Cze 2014 Posty: 123 Skąd: KIELCE
Wysłany: 2015-05-21, 10:11
Hormon napisał/a:
Zacznij od pompy wspomagania. Ściągnij pasek i pokręć szajbą.
dokładnie , jeśli pompa wyje to oznak że już się kończy . Tak jak kolega pisze , ściągnij pasek i zobaczysz czy jest cisza , jeśli tak to masz winowajce . Mi też pompa wyła , skończyło się brakiem wspomagania i lał się z pompy wspomgania płyn .
kolego zobacz sb wgl czy masz płyn i czy nigdzie nnie cieknie u mnie była zajechana pompa przez brak płynu który uciekł przez rurke przy maglownicy teraz pompa zmieniona nowy płyn i rurki i jest super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum