Wysłany: 2015-05-16, 23:15 Jaki olej silnikowy do VW Vento 1.8 Benz + LGP
Witam ! Chciałbym się dowiedzieć jaki jest najlepszy olej silnikowy do Venta ? Zawsze u mechanika brałem dobra renomowaną firmę, lecz kilka dni wcześniej przeczytałem że do starych silników używa się innych olei ?
Czy możecie mi poradzić jaki olej kupić, lub jakiego szukać u mechanika ? (marka | Syntetyk/półsyntetyk ) do Venta 1.8
Silnik: 1.4 55KM
Wysłany: 2015-08-12, 13:03
Według mnie warto pomyśleć nad Valvoline albo Motul, Liqui Moly też całkiem dobrze sie spisuje. Amsoil osobiście nie miałem okazji używać ale też słyszałem że są to dobre oleje.
Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2015-08-13, 19:13
Podepne sie pod temacik otoz na dniach bede robil remoncik silnika zmiana uszczelek , miski olejowej itp + kompletny rozrzad i czy po takiej czynnosci moge zalac do niego polsyntetyk czy tez jak lalem wczesniej mineralny ?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2015-08-13, 19:21
To ze lales mineralny to blad straszny, ale nie przejmuj się bo sam go popelnilem, przy tym malym remoncie zmien chociaż jeszcze usczelniacze koszt jest nie duzy warto to zrobić bo pewnie trochę oleju ucieka, nie zapomnij o wszystkich symeringach tez warto je zmienić koszt żaden a spokoj gwarantowany, i spokojnie lej polsyntetyk, tak jak wyżej Valvoline, Motul, ja osobiście leje już 2 rok z rzedu Total Quartz i sobie chwale
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum