Kompanieros jaki farbenos kolorentos??. Chcialem sobie zrobic zaprawki i takie takie no i mozna kupic u nas lakier oryginalny w spreju tylko trzeba znac numer farby, ale u mnie nie ma tabliczki nigdzie z tym numerem. Da rade jakoś inaczej sie dowiedziec jaki to numer nie dobierajac lakieru komputerowo??. mam bordowy kolor chyba nie ma az tak duzo odcieni??
Moze bym zrobil zdjecie i wstawil, a ktos by mial taki sam i by mi podal??
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-25, 12:15
A oprócz tego jeśli masz papiery od auta to jest wlepka w książce serwisowej bodajże. Poza tym z numeru VIN możesz dojśc do numery koloru. Nr VIN obczaisz, na forum ktoś podawał już strony rozszyfrujące VINy
[ Dodano: 2007-08-25, 20:03 ]
sprawdzilem na stronce z tym numerem vin ale koloru bie podaje. Zobacze jeszcze w ksiarzce serwisowej mam nadzieje ze tam bedzie
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-09-01, 22:37
jasne, ale z numeru lakieru można łatwo dojść do bazy pigmentu dla konkretnego lakieru, a odcień i tak dopasowuje się później
w przypadku vw vento/golf III to w sumie i tak nie problem, bo fachowcy na mieszalniach kumają bazową barwę pigmentu po jednym spojrzeniu na auto - same plusy popularnej bryki
jeśli chodzi o mazanie auta lakierem dorobionym wg kodu to raczej nie da rady, różnica będzie kolosalna i nie chodzi konkretnie o połysk, tylko o nasycenie barwy, chyba że chcesz malować całość, to już inna sprawa
no to kijowo panowie to mnie nie pocieszyliscie. hm no ale do zaprawek to chyba moze byc i z reszta napewno bedzie lepiej niz teraz hehe bo dobieralem na oko w sklepie i jest laciato na maxa
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-09-04, 21:48
jeśli jest wypłowiały, to lekko poleruje się element według, którego będzie dobierana barwa lakieru i wszystko ok
po malowaniu pozostaje przepolerowanie autka, oczywiście ręczne polerowanie w zupełności wystarczy np, pasta farecla
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum