Witam z przyjsciem mrozów przybyl do mnie problem z ventylem od 2 dni nie chce odpalać chwile pokręci i tyle później przestaje i opuszczają sie szyby. Narazie mi to nie przeszkadza ale od poniedzialku wracam do pracy i wtedy to będzie problem. Nie wiem co mu jest wczoraj po kilku próbach zwatpilem ale przy ostatniej próbie zalapal. Ma ktos pomyśl co to może byc. I jeszcze jak kręcę wskazówki na liczniku sie podnoszą i opadają
odpalilem go z kabli czyli aku. nie wiem czemu bo nie jest stary poprzedni wlasciciel dorzucil mi faktury i aku jest z kwietnia 2015 co prawda firma mi duzo nie mowi "nord star" czy jakos tak. chyba ze alternator go zniszczyl bo ostatnio zauwazylem ze jak odpale to podswietlanie i oglem wszystko jest slabe dodam gazu i swieci jasniej nawet swiatla w lampach. zdziwilo mnie ze zaczely mi opadac szyby jak krecilem kluczykiem. dzisiaj wzialem aku do domu niech stoi zobacze czy jutro odpali
to wiem tylko czemu tak sie stalo wczesniej gdy byl mniejszy mroz to palil normalnie. tom cio, a co to moze byc z tym ze po dodaniu gazu swieca lepiej swiatla ? mialem to samo w poprzedniej ventce tam byl silnik 1.9 td .
Z akumulatorami to w sumie różnie bywa, niby jest ok, a czasami wystarczy wjechać w większą dziurę, cela się oberwie i ako pada z dnia na dzień. To ze światłami to u mnie też tak miałem, teraz ustąpiło (po wymianie silnika) ale w sumie nie wiem czemu i nie zwracam na to uwagi.
Silnik: 1.9D 64KM 1Y Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 06 Gru 2015 Posty: 29 Skąd: Kazimierz Dolny
Wysłany: 2016-01-02, 18:46
sprawdz jakie masz ladowanie jak Ci odpali. sprawdz takze czy nie trzeba dolac elektrolitu bo u mnie ostatnio jak nie chcial odpalic po tygodniu stania to zobaczylem ze ponizej min mam poziom elektrolitu, dolalem i smiga jak nalezy.
sprawdze, aku mam akurat z celami obslugowy takze moze to cos pomoze. Wiem ze nowe aku zalezy jak sie trafi pracuje na szrocie samochodowym i jest tam tez sklep z czesciami i np aku bosha dobra firma a duzo jest reklamacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum