Wysłany: 2015-05-21, 22:32 Vento by Jacek power TDI
Witam po raz drugi bo to juz drugie moje vento tutaj tym razem tdi 90 km kolor granatowy całkiem ładny stan dwa komplety opon tylko alu 14-stki musze zmienić na wieksze poza tym gril tez bym chciał starego typu , maska zagieta do wymiany poza tym ładny srodek 4 el szyby dokładka chyba od golfa 3 na tył planuje ciemne lampy i lotke na klape obecnie wymieniam napinacze od paska alternatora , musze wymienic pompe wspomagania olej i filtry no i uszczelka pod miska bo cieknie przebieg orginalny 280 tys rocznik 1994 , progi podłoga całe lakier taki sobie bedzie polerka . Niestety dziś bez fotek jutro dodam zdjecia moze doradzicie co jeszcze byscie w nim zrobili
a może ma ktos maske do sprzedania z okolic podkarpacie małopolska w kolorze granatowym ?
No wiec panowie sa pierwsze fotki i duzo planów na pewno to musze wypatrzeć bo gdzies kapie mi płyn chłodniczy i silnik od dołu cały mokry musze zmienić aluski na 15'' te sprzedaję lampy tył na dymione grill starego typu ale ciezko dostac , tu i tam zaprawki lakiernicze i zobaczymy powoli cos działam pompa wspomagania już nowa i rozwiazany problem skaczacego napinacza paska alternatora A i ile wasze tdi wyciagaja na 3 biegu mój 120 leci
Sierpy i nakładki na progi w wersji GL z 94r wiem że ktoś mógł sobie dołożyć ale nie wygląda na jakąś modzoną sztukę, więc ja na twoim miejscu szybko bym sprawdzał co pod nimi jest (albo i czego nie ma )
co do polerowania wydechu nie ma tak że papier nie daje rady ja nad swoimi końcówkami w tamte wakacje siedziałem około 3 godzin z samym papierem i zrobiłem lustro z naprawdę zajechanych już
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Witam kolegów dawno mnie nie było od tamtego czasu w vencie zmieniła sie troszkę moc na skromne 105 KM bo na tyle pozwala obecne turbo , planuje po zimie jakies sportowe zawieszenie moze gwint , no i przede wszystkim moc co najmniej 130+ , co na teraz to swiece zarowe mam jeszcze do wymiany i poducha pod silnik , nie wiem co z przepływka czy nie nawala ale zobaczymy poza tym ventyl smiga
witam powoli kompletuje czesci do vento mam juz belke zderzak maske gril , dzis bedzie wahacz i drazek kierowniczy , mam pytanie czy dwa zagiecia na misce olejowej z czoła , moga w czyms przeszkadzać ? od dołu nie jest pogieta , fotki wkrótce
no to fajnie bo myslałem że dojdzie jeszcze miska przy okazji wymiana oleju a na tym dopiero 5 tyś zrobione , wszystko się okaze jak sie rozgrzeje auto
Witam panowie jakie macie zawieszenia sportowe w Ventkach i jakie polecacie ? nie chce gwintu ! mam koła 16'' opony 205/50 i ostatnio jak założyłem sportowe to mi opony tarły o ranty , na tych kołach wgl moge mysleć o takim zawieszeniu czy ninne nizsze opony i klepać ranty ? nie chce całkowicie posadzic auta tylko troche obnizyc zeby było to ładne i funkcjinalne na codzień
Opona 195/50 opony daj i powinno przestać trzeć chociaż zalezy jeszcze jakie masz felgi. Ja mam aktualnie kit -60 tatechnix i powiem, że nigdy już nie zamienię tego na żaden gwint. Teraz jest sztywno ale czuć że wybiera nierówności, na gwincie był tylko pingpong a niby FK nie taki najgorszy. Pewnie nie jednemu pojawi się uśmiech na twarzy widząc że piszę takie rzeczy o tatechnixie ale za te pieniądze jest naprawdę ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum