Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi. Więc witam.
Na wasze forum trafiłem dziś przeglądając internet, a że mam vento postanowiłem założyć ten temat.
A więc kilka słów o vento. Jest to auto do codziennej jazdy więc ideałem nie jest, ale wygląda całkiem przyzwoicie. Mimo że klepie naprawdę dużo km.
Vento jest z 1992 roku więc pierwszy wypust. Ja jestem w jego posiadaniu od około 3 lat. Posiada motorek 1.8 ABS i instalację LPG. Na blacie ma w tej chwili ma 270tyś (pewnie razy 2, chodź wiele części które wymieniam jest jeszcze orginalna co jest bardzo dziwne ). Jeżeli chodzi o wyposażenie to jak pisałem jest to golas jrdyne udogodnienie to szyberdach.
Gdy je kupiłem był to typowy golas, więc musiałem poprawić trochę jego wizerunek. Niby zmieniłem tylko kilka szczegółów ale efekt było widać odrazu.. a więc po kolei:
-Przeciemniłem tylne lampy (były ochydne pomarańczowe)
-Przeciemniłem kierunki w błotnikach, i zderzaku oraz atrapy w zderzaku
-listwy w czarny mat
-założyłem alufelgi co prawda 14 ale robię rocznie prawie po 30 tyś km, więc nie mogę sobie pozwolić na jazde na jakiś dużych alusach. W poprzednim aucie miałem glebe i bardzoniskie opony i to był pierwszy i ostatni raz, czysta udręka
-przeciemniłem szyby z tyłu na 80%
- oczywiście spolerowałem caly
- po roku od zakupu porobiły mi sie dziury w miejscach po korkach w podwoziu z tyłu. więc połatałem podłogę z tyłu i trochę próg.
- pomalowałem doły drzwi z przodu bo zaczynała wychodzić rdza
-znaczki i napis vento pomalowałem na czarno bo już wyglądały strasznie.
Z rzeczy związanych z wizerunkiem to już chyba wszystko.
Jeżeli chodzi o mechanikę to w ciągu ttych 3 lat wymieniłem.
-gumy z tyłu na belce
-linki ręcznego
-połatałem tlumik tam gdzie bylo trzeba
-wymiena pompki paliwowej
-wymiana rozrusznika
-pompy wspomagania
-wymiana świec i kopułki
-rozrząd plus uszczelniacze na wał i wałek
-silniczek krokowy i czyszczenie przepustnicy
-wzawieszeniu poki co wymieniłem tylko jedną yuleje i jedno łożysko w kole.
+ wymiany olejów , filltrów i klocków hamulcowych
Car audio:
Też raczej nic specjalnego. głośniki w 4 drzwiach peying ( takie były jak kupiłem). ja dołożyłem radio pioniera, głośniki boshman w tylna pułkę, i skrzynie basową w bagażnik jbl gt12-5 z wzmacniaczem blaupunkta .
oto kilka starszych zdjęć zrobionych z 2 lata temu
zdjęcia po załataniu podłogi i progów. progi poszły w baranek i kolor (teraz są obecnie czarne gdyż musiałem je poprawić a nie chcciałem kupować lakieru znowu)
https://zapodaj.net/72494b52b94ba.jpg.html
sory panowie za te puste posty ale jokoś dodawanie zdjęć ne współpracuje ze mną i nie mogę ich nawet usunąć. Więc dodam zdjęcia z obecnej chwili jak vento wygląda. Niby zwyczajne ale prezentuje się całkiem dobrze jak na swoje lata . Jeżeli chodzi o silnik to nigdy go nie myłem dlatego jast taki zakurzony
a tu kilka zdjęć zrobionych dwa lata temu po naprawie podłogi i progów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum