Teraz wiem, dlaczego Łukasz uczulał mnie żeby nie dmuchać w silnik co ma najechane 300-400tyś km Kolego jak chcesz jeździć a nie grzebać to rób remont tego silnika, ewentualnie jak będzie złom kupić drugi i jego wyremontować. Wtedy masz pewny dół i możesz się bawić.
No i okazało się że jednak panewka. Popychacze nic nie dały aczkolwiek puki się nie rozgrzał silnik było cicho a na starych popychacza nawet na zimno tłukło.
Pany co zrobic aby licznik w Tdi miał skale np. jak vr6 do 260 czy tam 240?
Czy są dostępne same skale na wieksze prędkości do tdi?
Przy mojej obecnej turbinie z Bmw 3.0D przekręcić licznik do godziny 6 przy skali do 200km/h to zaden problem ale nie wiem ile wtedy jade
Dorob sobie skale dalej odmierzajac odleglosci, najprostrzy sposob. Od benzyny nie bedzie dzialal obrotomierz. Swoja droga powyzej 220km/h vento robi sie dosc niestabilne przynajmniej moje, twoj tez tak ma?
Niestabilny w sensie na łukach itd, po prostej jest ok. Przychodzi mi jeszcze do głowy pomysł żeby zrobić hybryde tzn w licznik z tdi włożyć tarczę prędkosciomierza z jego silniczkiem od vr6 czy abf. Zostawisz obrotek na swoim miejscu jak ori a prędkosciomierze wszędzie są te same. Nie wiem tylko na ile jest to możliwe bo do tdi liczniki robiło chyba trw. I też trw musiałbyś znaleźć do 260km/h ale nie wiem czy takie w ogóle występują.
Witam Pany! Nie było kiedy nawet cos napisac xD
Turbo w miare ogarnięte bez ogarnięcia było na nim 204 km a teraz troszku więcej ale jeszcze na hamowni nie byłem ale mniejsza o to .
Ale do sedna ... Jak wiadomo ori hamulce 256mm czy tam 25mm xD nie chcą spowalniac ponad 200km i prawie 500nm za dobrze wiec przychodzi nam na myśl hamulec oczywiscie 280 z vr6 ale co piasty zwrotnice itp potrzebne bo to na 5 śpilek i koszta duuzo wieksze.
Ale...dzis w pracy wyciągam turbo z Ibizy 1.9 Tdi 110km 2000r i tak apacze apacze a tam kuzwa tarcza 280mm na 4 szpilki ! tak sobie mysle ale jak,co, to tak pasuje .?. szybka przymiarka do vento i zaciski takie same jedynie należy przeszczepic jarzma z ibizy do vento i cieszymy sie hamulcem 280mm .
Ktos o tym wiedział i nic nie powiedział ? Przeszczepiac hele od vr-a wiaze sie tez z wymianą felg i wogóle koszta duze a tu tylko jarzmo i tarcza hehe
Witam Pany! Nie było kiedy nawet cos napisac xD
Turbo w miare ogarnięte bez ogarnięcia było na nim 204 km a teraz troszku więcej ale jeszcze na hamowni nie byłem ale mniejsza o to .
Ale do sedna ... Jak wiadomo ori hamulce 256mm czy tam 25mm xD nie chcą spowalniac ponad 200km i prawie 500nm za dobrze wiec przychodzi nam na myśl hamulec oczywiscie 280 z vr6 ale co piasty zwrotnice itp potrzebne bo to na 5 śpilek i koszta duuzo wieksze.
Ale...dzis w pracy wyciągam turbo z Ibizy 1.9 Tdi 110km 2000r i tak apacze apacze a tam kuzwa tarcza 280mm na 4 szpilki ! tak sobie mysle ale jak,co, to tak pasuje .?. szybka przymiarka do vento i zaciski takie same jedynie należy przeszczepic jarzma z ibizy do vento i cieszymy sie hamulcem 280mm .
Ktos o tym wiedział i nic nie powiedział ? Przeszczepiac hele od vr-a wiaze sie tez z wymianą felg i wogóle koszta duze a tu tylko jarzmo i tarcza hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum