Silnik: 2.0 Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Mar 2016 Posty: 40 Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-10-24, 21:34 Sprzęgło 2.0 agg
Witam
Czasem ślizga mi sprzęgło obstawiam uszczelniacz albo docisk ale nie w tym rzecz..
Mam 2.0 agg i pytanie moje z jakich silników pasuje sprzęgło. Najbardziej interesuje mnie czy podejdzie vr6 albo abf bo plany są na wyższe moce wiec przydało by się coś.
Najbardziej interesuje mnie czy podejdzie vr6 albo abf bo plany są na wyższe moce wiec przydało by się coś.
Siemasz, mnie się wydaje że bez zmiany koła zamachowego i skrzyni to raczej średnio to wyjdzie.
Lepiej by było gdybyś zamówił sobie wzmocnione sprzęgło z lepszego spieku. Są firmy w Polsce którego zregenerują i od razu wzmocnią Twoją starą tarcz.
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Na jakie wyższe moce? Sprzęgło vr6 znosi spokojnie 350km/420nm bez zająknięcia, strzelane z dwójki co troche, ale to zmiana zamachu, skrzyni, wybieraków, i do tego wysprzęglik hydrauliczny.
Wysłany: 2016-10-26, 10:55
Celuje w 200+ nie chce też za mocno męczyć silnika bo auto na codzień ma jeździ.
Więc co polecacie ? Chyba że oryginalne wytrzyma takie moce ? ale wątpię..
Wysłany: 2016-10-31, 22:00
Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem. Turbo/kompresor, może jakiś wałek wpadnie to jeszcze jeszcze na razie w powijakach mam na razie kompresor który i tak nie wiadomo czy zostanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum