witam panowie nie wiem czy dobry dział w razie czego wybaczcie mam pytanko do was odnośnie zamknu Bagażnika przy obecnym tuningu jest kawałek linki.... puszczony między szybą a klapą ( vw ventoo 1.8 benzin 92 r ) i pytanko mam do was takie jak to ustrojstwo jes zbudowane ? bo niby to jest jakoś na podciśnienie ale na jakiej zasadzie to działa ? to podciśnienie jest od razu czy jak... moze banalne pytanie ale chce sie dokształcić z wami xd
Między SZYBĄ a klapą? przecież szyba jest wklejona i przez nią nic nie przechodzi. A jeśli chodzi o centralny zamek w vento, to owszem, jest na nadciśnienie/podciśnienie w zależności czy chcesz zamknąć czy otworzyć.
no tak zgadza sie bo poprzedni właściciel wzioł kawałek linki i dowiązał do tej dźwigni co sie otwiera bagarznik czyli teraz poszukiwania wężyka od podciśnienia czas zacząć
Czyli nie chodzi o centralny zamek a o otwieranie klapy po ludzku z przycisku? No to musisz zdjąć podbitkę klapy (jeśli ją masz), tam od przycisku zamka w lampie do zamka w klapie idzie cięgno (pręcik dł 10-20cm, nie pamiętam już dokładnie ile), i teraz pewnie zepsuty masz ten przycisk w lampie skoro linką otwierasz bagażnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum