Historia:
Auto oficjalnie posiadam od kwietnia tego roku. Przesiadłem się na Vento z Renault 5 (z 79 roku!). Samochód ten poznałem dużo, dużo wcześniej, gdyż jako młody kierowca miałem okazję prowadzić go pod czujnym okiem mojego ojca. Tak naprawdę moja (już!) ventka jeździ w naszej rodzince ładnych parę latek, najpierw mój ojciec (chyba 5-6 lat), a teraz ja .
Stan:
Hmmm co by tu napisać. Chyba od początku jak ją mamy, to oprócz silnika, karoserii i paru innych drobiazgów było wymieniane wszystko. Nie wiem czemu, ale ten model jest chyba feralny lub może wiek auta robi swoje. Chociaż ten drugi argument jest nieco naciągnięty,patrząc na niektóre auta z tego forum, to skłaniał bym się do pierwszej hipotezy. Najpilniejsze rzeczy do zrobienia to blacharka (sypie się okrutnie). Wymiana jakiś gum, które strasznie skrzypią przy jeździe na nierównościach. Przydałoby się wymienić synchronizator w skrzyni, bo przy ruszaniu z 1 na 2 trzeba zmieniać powoli bo inaczej zgrzyta. Planuję również pobawić się nieco wyglądem, ale to wszystko zależy jak zwykle od funduszy.
Ogólne wrażenia
Jak już pisałem jeżdżę tym autem ładnych parę latek, więc trochę wrażeń również posiadam. Prowadzi się nie najgorzej, w porównaniu z R5 komfort jazdy jest nieporównywalny, denerwuje mnie jednak przyśpieszenie i zbieranie się tego auta. Jest nieco mułowate w związku z czym raczej o ściganiu się nim mowy nie ma. Jeżeli uda mi się go nieco podreperować to będzie z niego pożytek jeszcze parę lat Zdjęcia wrzesień 2007:
Niestety nie mam zdjęć z wcześniejszych lat użytkowania, a szkoda bo gdy go kupowaliśmy to wyglądał nie najgorzej.
Ostatnio zmieniony przez mały 2007-10-02, 23:52, w całości zmieniany 3 razy
KOlorek trochę mi nie podchodzi ale vento sie ładnie prezentuje jak trochę nad nim popracujesz i poświęcisz mu czasu to będzie ci służył i służył A jaki masz silnik?? co na wyposażeniu itd
Dzięki za pozytywne opinie, ale akurat kolorek to mi się najmniej podoba w tej ventce Ale niech Wam będzie, może się przekonam jakoś, ale na razie nie mam na niego pomysłów. Na razie skupię się na zrobieniu wszystkich podstawowych rzeczy, żeby jeździł jak trzeba, a później się zastanowię co by mu dołożyć, żeby był jeszcze bardziej unikatowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum