Witam. Przeglądałem sobie zawartość bagażnika swojego vento podniosłem również wykładzinę zasłaniającą koło zapasowe no i zaobserwowałem w zestawie do wymiany koła ucho do cholowania. Więc je wziołem i próbowałem je przykręcić ale tu zonk, nie znalazłem otworu z gwintem do jego przykręcenia. :| Proszę o poradę gdzie je się wkręca może ewentualny opis ze zdjęciem, bo ja nawet czołgałem się pod samochodzikiem i nic. Mam nadzieję że nigdy ono nie będzie mi potrzebne ale wrazie jakby co tak na wszelki wypadek. PROSZĘ O PODPOWIEDŹ
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-02, 16:04
zdejmujesz blendę obok kierunku w zderzaku przednim (strona pasażera) i tam znajdziesz otwór z gwintem
tylko się nie przestarsz bo ucho ma lewy gwint czyli wkręca je się odwrotnie niż normalną śrubę
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-02, 20:54
hehe byłem ciekaw czy zauważysz
niestety te brewki są zbyt charakterystyczne i zagadka nie była trudna
w pracy siedziałem i pierwsze co mi do głowy przyszło to wejście na stronkę i samochody klubowiczów
pierwszy na liście byłeś więc na Twoją fotkę trafiło
Brak ucha do holowania nie stanowi nie stanowi może tak bardzo wielkiego problemu w porównaniu do braku klucza do koła. A ja właśnie miałem taki problem że nie zauważyłem że nie mam klucza do koła a mi się trafił kapeć no i problem dodam tylko że kapeć ten trafił mi się w szczerym polu. Mam już ten kluczyk ale zdobycie jego nie było takie proste.
Ogólnie w pracy sprzedajemy ich setki tygodniowo i one są nie do zdarcia, nie da się go złamać, a oryginalny klucz złamałem właśnie na zapieczonej śrubie...
No ja orginalnego nie mam, facecik mi sprzedał z OPLA pasował to go wziołem. Ale najlepszy motyw jest taki że gościu wyją ze swojego samochodu, sam został bez klucza.
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2007-10-04, 21:34
ja też mam seryjny klucz ale go nie testowałem bo po co ale mam asa w rękawie w garażu mam krzyżak z passata tych pierwszych (pamiątka rodzinna tyle zostało) i jest nie do zdarcia a ma więcej lat niż ja(ja 23)
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum