auto chce sprzedac w calosci . bez zmian .
jest to auto z 93 roku . bogato wyposazone .
silnik 2000 . intalacja gazowa zalozona 3 miechy temu.
przebieg 157000.pyklo mu wczoraj .
z wyposazenia : klima , welurowa tapicerka , ciemnione orginalnie szyby , el. lusterka asferyczne podgrzewane , siedzisko fotela regulowane w 4 pozycjach , ABS , alufele ,
butla jest w kole , korek wlewu gazu pod klapka .
zainteresowanych prosze o kontakt ...... 667205215.
auto chce sprzedac za ok miesiac .
nie wczesniej , wiec jest czas do namyslu.
cena ktora mnie interesuje to 8000 do malej negocjacji.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-10-11, 21:10
no jak pierwszy raz się pojawiły na allegro to szlag mnie trafił bo szukałem wcześniej wszędzie i nigdzie nie było i w końcu dokładnie dzień wcześniej zamówiłem swoje klary
a kilka tygodni temu ponownie widziałem na allegro te same fotki ale nie wiem czy poszły bo nie śledziłem aukcji do końca
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-11, 22:41
Andziula, ale po co? Tyle kasy władowaliście w nią, nowy gas itp. Poprostu kupcie skrzynie od 2,0 i problemy miną jak ręką odjął, bo od 1,8 jest za słaba do waszego silnika... Nie szkoda Wam?
No to interes mamy dla Ciebie, kupisz całą Ventke za 8000 zł, i dostaniesz lamy gratis te oryginalne Te fajne sobie wymątujesz i będziesz mógł opylić Ventke za 7800zł...
Do ceny Ventki dodajemy stalowe koła i oryginalne tylnie lampy...
Skrzynie już mamy.
[ Dodano: 2007-10-12, 23:13 ]
Auto prawie wcale nie jest używane, bo stoi na bazie tam gdzie Przemek pracuje.
Raz na weekend zjeżdza i jedzie Ventka. Ja niestety nie jestem na tyle dobrym driwerem, żeby omijać te superowe dziury przy dojeździe do mojej pracy.
tak jak pisalem wczesniej....
byly male problemy ze skrzynia biegow,ktora pochodzila o wersji silnika 1.8.
faktycznie tak jak pisze SPYRO 1.8 do dwulitrowkie sie nie nadaje .
ale wtedy nie mialo to wiekszego znaczenia , poniewaz auto musialo ezdzic .
Na chwilke obecna mam juz do zamontoania skrzynie biegow orginal 2.0 na szerokim walku . wystarczy ja tylko zamontowac .
istnieje jeszcze mala usterka ukladu ABS. twestia wymiany czujnika kola lewego przedniego , ale rowniez tym sie zajme , poniewaz czujniki mam juz kupione .
jestem umowiony z mechanikiem na wymiane tych elementow pod koniec miesiaca . stad zwloka .
wszystkie plyny byly wymieniane zaraz po weselu jszcze przed wyjazdem do mielna na spot , czyli 2 lipca .
caly komplet nowego sprzegla w marcu .
auto spala 12-14 litrow gazu na setke w miescie przy zwawej jezdzie. na trasie 7,5 - 8 litrow.
nie ukrywam zadnych faktow dotyczacych stanu auta , poniewaz nie mam zamiaru by ktos (ewentualny kupiec ) mial puzniej jakies pretensje .
przy spzedazy istnieje mozliwosc podjechania na rolki i spawdzenia ukladu jezdnego , spalin , amrow itd ...... ale gwarantuje , ze wszystko jest w nienagannym stanie.przy tej okazji bedzie mozna obejzec stan podlogi , ktora nie jest wcale porysowana (co istotne przy tak ekstremalnie niskim zawieszeniu).
[ Dodano: 2007-10-14, 15:36 ]
co jeszcze istotne . pasek rozrzadu i nne z tym zwiazane elementy rowniez byly wymieniane . na wszystkie wymienione elementy posiadam rachunki.,wiec z czapki sobie tego nie wyciagam . aku byl wymieniany rowniez w tym roku . (co dziwne autoposiada taki dziwny uklad ,ze przy nadmiernie wyladowanym akumulatorze przy otwarciu drzwi zaczyna dzialac jakis alarm i auto wyje tak jakby bylo kradzione). prubowalem sie nawet dowiedziec co to za gadzet , ale nikt mi nie potrafil odpowiedziec . jst to element seryjnie montowany.
no i najwazniejsze . z bardzo wielkim zalem podejmowalem te decyzje , ale chce to auto sprzedac , poniewaz ......
po pierwsze jest to benzyna + gaz , a jak ogolnie wiadomo kierowcy tirow na brak oleju napendowego nie narzekaja , a ja nie moge tego wykozystac .
druga kwestia to fakt , ze zona (mimo ze tak bardzo kocha to auto ) to obawia sie jazdy tym autem z racji jego przerubek. glowny problem to zawieszenie - bardzo niskie.
trzecia kwesti i chyba najbardziej istotna to fakt ze staramy sie o dzidzusia i potrzebuje auto ,ktorym moglaby jezdzic zona w razie gdyby cos sie dzialo . chore dziecko czy inne z nim zwiazane kwetie .
to sa fakty .
i taka konkluzja ktora sie nasowa na koniec . po co komu auto , ktore ma stac na parkingu za toruniem i sie kurzyc ????
skoro nie mam okazji nim nawet pojezdzic , ( a na zmiane pracy nie bede sie z tego powodu decydowal) to musze zmienic auto a takie ktorym bezie jezdzic zona .
no zostaje .
dorwalem skrzynie biegow gt od 18 golfa z kroykimi przelozeniami .
normalnie pocisk sie zrobil .
do tego doszly wszystkie czujniki absu nowki i orginalki .
doszly oponki zimowe.
wiele niedociagniec ( takich pierdulek) naprawilismy.
ogolnie auto wyszlo mnie w tym miesiacu 1800 zlotych . a to nie koniec .
zaczal sie czas reanimacji auta na maxa...... wiec wprzyszlym miesiacu na tapete ida cale cheble ...... tarcze plus klocki . wszystko idzie orginal.... wiec tanio nie bedzie .
no i drazki kierownicze musze powymieniac .
i z mechaniki bedzie wszystko .bo wszystko jest juz na tip top.
zostaje wymiana blotnikow z przodu , nowe extra lampy , gladki zderzak itp .
w przyszlym miesiacu koncze mechanike , wiec podwyszke ,ktora dostalem od szefa moge puki co przeznaczyc na tuny ......
[ Dodano: 2007-11-20, 15:49 ]
a tu pare fotek sesysjnych z toruniem w tle z mala pomoca klubowego przyjaciela.
[ Dodano: 2007-11-20, 17:53 ]
[ Dodano: 2008-01-01, 05:33 ]
dawno nie goscilem na tych stronkach i bardzo z tego powodu ubolewam , aczkolwiek spiesze powiadomic wszystkich klubowiczow o tragedii dotyczacej naszej ventki ...........
moze zaczne od poczatku .....
na sylwestra mielismy zaplanowany wypad do Jacy. niestety ze wzgledow finansowych nie wyszlo. po usilnych namowach klubowiczow .... ( dzieki Gawel i Spyro !) dalismy sie ugadac na sylwestra w Lodzi. moja zona po pracy ventka, jak na kazda dobra zone przystalo,wrocila do domu i po zatankowaniu fury ruszylismy w traske .
traska bardzo dobrze mi znana ze wzgledow zawodowych wiec ....... pestka..... a jednak .
na 216 kilometrze na 6 slopku przy predkosci 105km/h napotkalismy 3 psy masci bernardyn .efekt ??????
ocencie sami.
[ Dodano: 2008-01-01, 05:51 ]
[ Dodano: 2008-01-01, 05:56 ]
[ Dodano: 2008-01-01, 06:02 ]
[ Dodano: 2008-01-01, 06:09 ]
jak widac na zalaczonych obraskach bez otwieraia maski do wymiany jest:
-pas przedni (podarty)
-lampy komplet
-plotnik lewy
-maska
-zderzak
- kierunki + halogeny
-chlodnica
-chlodnica klimatyzacji
-grill
.................
a po otworzeniu maski liste uzupelnie ale powiem szczerze ze kierownica sie zrobila sztywna ......... co to oznacza ????
to po krutce tak na goraco.
jesli macie bracia cos , co jest mi bardzo potrzebne w miare niskiej cenie to bardzo prosze o kontakt.
[ Dodano: 2008-01-01, 06:37 ]
jak sie dobrze przypatrzycie to na blotniku wisi ...........kawalek BERNARDYNA....... ...............szkoda pieska . szukalem z policjantem i lezal w rowie .
Nie ma co plakac trzeba sie za robote wziasc, niestety bedzie trzeba troche ZNOWU wsadzic w naprawe autka i cieszc sie, ze nam sie nic nie stalo.
Bo ten psiaczek to leb mial wyzej niz my maske
Przez caly czas sie tylko zastanawiam czemu my mamy takiego pecha??
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-01-01, 13:56
W Brodnicy, wylot na Olsztyn po prawej stronie jest szrot. Przypuszczam, że dostaniesz wszystko nawet pod kolor. Niestety nie posiadam teraz numeru telefonu do nich.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-01-01, 15:08
Strasznie współczujemy :-( Taka lipa na maxa, jak wreszcie wszystkie przeciwności losu opanowane i jedziecie do nas to taki mega pech... Ale dobrze że policje wezwaliście, na pewno odzyskacie forsę za ten wypadek no i najważniejsze, że Wam nic się nie stało... Musimy odrobić spotkanko jak tylko furaczka zrobicie.
No i szukamy teraz części dla Was...
Witam!Serdecznie wspulczuje!!!Przegladalem troche ogloszenia w interku napotkalem jedno ogloszenie z Chojnic woj.pomorskie to chyba z 50 km od was.Wprawdzie pisze ze w calosci ale dopisane ze mozliwosc sprzedazy na czesci.rok 97 z klimo ma chalogeny przeciagniete po stronir pasazera wiec pasi.Przud idealny.tel. do gostka 508239678. Mozna zapytac.Pozdrawiam!
Wysłany: 2008-01-02, 10:13
Andziula, przemolas4, tylko nie dajcie się, wyciągnijcie kasę od właściciela psów, skoro nie dopilnował niech teraz płaci. Przejecie sie w to miejsce na spokojnie i na pewno jak popytacie ludzi to znajdziecie właściciela psów. To nie jamniki, tylko Bernardyny, bardzo charakterystyczne, szczególnie 3 sztuki. Także nie bezie źle, ta myślę, a może jeszcze na jakiś tuning starczy przy okazji skoro będzie bulić psi właściciel
Morfeusz142 i Krzeszak po punkciku .
dziei za pomoc . pozdro .
najtansze sa blachy ....... niestety problem widac najbardziej w sytuacji kupienia pasa przedniego oraz chlodnic .
pas przedni do 2.0 (dwa wentylatory)
oraz obydwie chlodnice .... znaczy chlodnica silika i chlodnica klimatyzacji .
to sa chyba najdrozsze elementy.
chetnie uslysze jakies wypowiedzi na ten temat.
z gory dzieki z odzew .
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 18 Paź 2006 Posty: 30 Skąd: Toronto
Wysłany: 2008-01-02, 11:07
spyro napisał/a:
Andziula, przemolas4, tylko nie dajcie się, wyciągnijcie kasę od właściciela psów, skoro nie dopilnował niech teraz płaci. Przejecie sie w to miejsce na spokojnie i na pewno jak popytacie ludzi to znajdziecie właściciela psów. To nie jamniki, tylko Bernardyny, bardzo charakterystyczne, szczególnie 3 sztuki. Także nie bezie źle, ta myślę, a może jeszcze na jakiś tuning starczy przy okazji skoro będzie bulić psi właściciel
jak juz znajdzie ta osobe - to jak właściciel juz da jakas kase-szczeze watpie - to na jakies mega tuningi nie starczy o ile straczy na remont...
najlepsze w takim przypadku jest AC
no masz racje . Kruzi . powiedz stary , jak to sie ma jesli chodzi o wiekowe auta jak np. takie ventki z 93 roku ??
mozna ubespieczyc AC
wiem ze cos tam mozesz wiedziec .
....
Wysłany: 2008-01-02, 11:44
Kruzi, ze wszystkim możńa dac spokój, ale przez to że wszyscy odpouszczają to tak mamh w tym kraju. ja takich faz nie przepuściłbym, podobnie z wjechaniem w dziure, wiem, że nie jest to trudne wyge\zekwowania, zresztą sam pamiętam jak w wujasa dużego psa wjechała babka autem to wywaliłz kieszeni kupę asy na remont auta bo pwina jego była, ze pies przeskoczył siatkę na posesji i wylecił na ulicę. Zresztą ktos kto ma 3 bernardyny biedny nie jest więc sam się dogada na pewno.
Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 18 Paź 2006 Posty: 30 Skąd: Toronto
Wysłany: 2008-01-02, 11:57
spyro napisał/a:
Kruzi, ze wszystkim możńa dac spokój, ale przez to że wszyscy odpouszczają to tak mamh w tym kraju. ja takich faz nie przepuściłbym, podobnie z wjechaniem w dziure, wiem, że nie jest to trudne wyge\zekwowania, zresztą sam pamiętam jak w wujasa dużego psa wjechała babka autem to wywaliłz kieszeni kupę asy na remont auta bo pwina jego była, ze pies przeskoczył siatkę na posesji i wylecił na ulicę. Zresztą ktos kto ma 3 bernardyny biedny nie jest więc sam się dogada na pewno.
nie bede polemizował w tej sprawie - czy da czy nie
na pewno warto próbować - ja bym tak zrobił...ale..i to pozostawie bez kom
za dziury odpowiadają poszczególne instytucje państwowe, UM itp - na pewno są gdzieś ubezpieczeni wieć można się domagać zwrotu poniesionych kosztów, koleś ten od bernardynow moze tez miec wykupione OC np. OC rolnika- ja np mam takie przy ubezpieczeniu mieszkania (80zł na rok za całość mieszkanie do 10000zl opowiedzialność za ewntualne szkody+piwnica do 1000zł i oc w standarcie)- wiec w razie co -gdyby moj piesek kogos pogryzł (odpukać) gdybym mial synka i ten wybil by szybe w twojej ventce :)ubezpieczalnia zwraca koszty- spie spokojnie
przemolas 944zł na rok bez zniesienia amortyzacji częsci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum