Wysłany: 2007-10-21, 13:06 wentylator powietrza (ogrzewania) problem
od kilku dni taki maly problemik z wentylatorem zaczął glośniej chodzic tak (Burkocze) na każdej predkosci i jestem prawie pewny że śmigi owadzają o obudowę,, jak się dostac do tego silniczka ...........? slychac go z prawej strony pod schowkiem ogolnie fura ok śmiga <1,9 TDI 90 ps pozdrawiam
musisz wykrecic schowek i po prawej stronie jest caly wentylator i sprawdz od strony maski,odkrec podszybie po lewej stronie tam jest filtr pylkowy przeczysc se go dla pewnosci
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2007-10-21, 21:49
Ale żeby się dostać do silniczka od wentylatora nie trzeba wykręcać schowka wystarczy ściągnąć taką małą czarną okrągłą zaślepkę z silnika która jest od dołu na silniku, odsunąć tą wykładzinę która ta zaślepka trzyma i mamy silnik na wierzchu później tylko wystarczy nim przekręcić(nie pamiętam w którą stronę ) i wychodzi no i wiadomo że trzeba odłączyć przewody Wątpliwa sprawa aby to obudowa gdzieś zawadzała Ja miałem podobny przypadek i winę za taki stan rzeczy ponosił u mnie silniczek coś dałem za używany chyba 150 zł no ale był taki okres że był akurat nawiew potrzebny
[ Dodano: 2007-10-21, 21:50 ]
No chyba że w TDI jest inaczej ale wątpię
Wysłany: 2007-10-22, 22:15
oki dzieki MISIEK za te informacje jak będe mial czas to sie zabiore niedlugo za to ale bylo dobrze caly czas dopuki nieprzejechale po brukowanej drodze jestem prawie pewien że to śmigi o plastikową obudowę owadzaja jak naprawie to dam ci znac POZDRAWIAM)))))
[ Dodano: 2007-11-21, 19:50 ]
naprawiłem wystarczyło przesmarowac i po zawodach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum