Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
No i po wyborach
Autor Wiadomość
spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2007-10-21, 23:30   No i po wyborach

Jak w tytule, jakie są Wasze wrażenia?

Powiem szczerze, miłe zaskoczenie dla mnie to jaka ilość osób poszła głosować, wreszcie polski naród zaczął poważnie brać wybory... To że każdy głos jest ważny.

Co prawda sporo emerytów, ale wynik który właśnie podali daje jakieś szanse.

W dniu dzisiejszym, jak to właśnie powiedział Kwaśniewski skończyła się IV RP... Wreszcie!!!

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2,0 GL
Wysłany: 2007-10-22, 00:58   

moje zdanie nieco inne.....( co nie znaczy , ze sie z Toba nie zgadzam)
cala kampania sprowadzona byla faktycznie do jednej rzeczy.......JESTES Z KACZORAMI , ALBO PRZECIW NIM.......
a ze jest , jak kazdy widzi......wiec ludzie wybrali druga opcje .
to ze lid , psl , czy inna partia -nie wazne ...... kaczorom NIE.

podejrzewam , ze gdyby nie bylo tak silnej i dominujacej partii (wskazania z przed wduch lat) jak PISiory , ktorym trzebabylo sie przeciwstawic , to frekfencja bylaby nieco nizsza.
.

:[ :[ :[ :[ :[ :[ :[ :[ zabraklo kart do glosowania :bojesię: :bojesię: :buuu: :buuu:
takiej lipy dawno nie widzialem.

no i ostatni plus ............ wkoncu odsunelismy od wladzy tego debila gi....cha.

Gavel 
detektyw forumowy

Silnik: TDI 1Z+
Wysłany: 2007-10-22, 01:08   

a ja wcześniej byłem gdzie trzeba i swój głos oddałem więc obywatelski obowiązek spełniłem
i nawet babci dowodu nie zabierałem bo mówiła wcześniej że na PO będzie głosować :hahaha:

a co do oceny wyników to oczywiście chciałem zmian jak większość głosujących więc nie zostaje mi nic innego jak się cieszyć z wyników

teraz musi być lepiej bo gorzej niż minione 2 lata to już chyba być nie może

Hektor 
Zapalony Ventkarz
VENTO 1.9 TDI 90KM

Wysłany: 2007-10-25, 06:45   

Wygrało PO, zobaczymy co oni ulepszą dla Polski.

Szpiker 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8 benzyna
Wysłany: 2007-10-25, 08:10   

Oby sie nic nie powtórzyło bp już są akcje PO kontra PIS ale mnie to już od dłuższego czasu nie rusza i mam gdzieś co sie dzieje w polityce

kovval 
Już prawie mieszkam w Ventce

Wysłany: 2007-10-25, 12:03   

a ja sie troche niezgadzam z wyzej wymienionymi pogladami. po piersze wszyscy pieja jaka to frekwencja byla..... 53% to rzeczywiscie uuulalal masakra. podobno najwieksza od ilus tam lat, no dobra 3-5% wieksza niz normalnie - ale mi rezultat. i zgadzam sie z przemolasem ze cale tte wybory byly prowadzone do jednej bramki- odsunac PIS, bo za duzo namieszal w RP i EU. A wiecie co mowia ludzie z EU..... ze dobrze ze Tusk wygral.... bo wkoncu nie bedzie prezeszkadzal w ich i EU sprawach. Czyli - liz dupe, a bedziesz kolega. No to zeczywiscie gratulacje sie naleza. No zobaczymy jak bedzie, nie ukrywam ze na PO nie glosowalem, ale narazie jakos rozsadnie sie organizuja.... no oprocz Bronka debila. Powodzenia, nie im, ale nam... szaraczkom.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-25, 14:31   

Ja też na PO nie głosowałem bo to partia dla bogatych, dla nich podatki liniowe i inne bzdety będą robić. Dla nas, szaraczków rządy PO oznaczają likwidacje wszelkich socjalnych udogodnień, jeszcze droższa i coraz bardziej płatną służbę zdrowia i mniejsze podatki dla srających forsą (podatek liniowy, bogacze zaoszczędzą miliony zł, biedni po paręset zł w roku, tylko czego będzie budżet mia pieniądze?), bo przecież to najbiedniejsi mają utrzymywać kraj... PIS na szczęście zakończył swą działalność i to największy plus tego wszystkiego. Tacy byli pewni siebie że wyborów wcześniejszych im się chciało i mają co chcieli...

A że będzie lepiej - nie wierzę, nie ma to szans. Jedyne co na pewno będzie lepsze to brak cenzury która to PIS tak uwielbił i wszędzie wprowadzał.

Co do frekwencji była wysoka, dawno takiej nie było, ale to nie dowód na poglądy Polaków, bo niestety większość z Polaków ich nie ma, to dowód na to że wszyscy mieli dość tego państwa pisowskiego...

kovval 

Wysłany: 2007-10-26, 06:37   

spyro napisał/a:
Co do frekwencji była wysoka, dawno takiej nie było, ale to nie dowód na poglądy Polaków, bo niestety większość z Polaków ich nie ma, to dowód na to że wszyscy mieli dość tego państwa pisowskiego...

no wlasnie nie byla wysoka - to propaganda. jak moze byc wysoka jak tylko polowa kraju glosowala !! widzisz, wlasnie o to chodzi ze media wmowia ludziom wszytko. Powinny mowic ze byla najwyzsza od czasu X (czyli te pare %, czyli ile dokladnie wiecej glosow oddano). A tak to wpajajom ludziom ze jakies pospolite ruszenie bylo. No przeciez to jakas bzdura. Jak by poszlo 75% to by mozna bylo piec z zachwytu, a tak....

A ze wszyscy mieli dosc panstwa pisowskiego..... jak by tak bylo to by skonczyli jak LPR i Samoobrona. A dostali powyzej 30%. Czyli 1/3 glosujacych byla za.

Gavel 
detektyw forumowy

Wysłany: 2007-10-26, 09:08   

kovval napisał/a:
Czyli 1/3 glosujacych byla za.

na szczęście 2/3 było przeciw :mrgreen:

a co do tej frekwencji to z tego co pamiętam to w ostatnich kilkunastu latach na wyborach prezydenckich było podobne ale na tych do sejmu itd to zawsze grubo poniżej 50% (a kiedyś chyba nawet coś 30-35% było) więc moim zdaniem z frekwencji można być zadowolonym bo poprawa jest znaczna choć zgadzam się z kovvalem że mimo wszystko nie jest to żaden rewelacyjny wynik

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-26, 15:44   

wynik normalny w krajach UE to właśnie 50-60%. Na wyborach do sejmu.senatu zawsze ta liczba bya dużo niższa, także ostatnia frekwencja wyborcza była naprawde niezła. Ale tak jak mówiłem to wynik tylko i wyłącznie nagonki przeciw PIS żeby zagłosować na kogokolwiek byleby iść na wybory i zagłosować przeciwko PIS. Reklamy w TV, billboardy itp itd. I dobrze, może chociaż świadomość obywateli sę zwiększyła...

Reasumując, dobrze nie będzie ale dzięki Bogu za przegraną PIS...

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2007-10-26, 18:42   

Ja bym się tak nie cieszył z tych wyborów. Fakt że pis nie poszedł odpowiednia drogą i jego przywódcy zachowują sie jak gówniarze po przegranej ale przynajmniej pis brał się za korupcję, także w swoich szeregach a teraz po dowali nam podatek liniowy i ciekawe czy w tedy wszystkim będzie tak wesoło.
Oczywiście pis miało wiele błedów ale przynajmniej nie właziło w dupe ue i nie zgadzało się na wszystko co zachód powie. widać że jakos chcieli to pańswto wyprowadzić z korupcji, może nie tą droga ale przynajmniej chęci były.

kovval 

Wysłany: 2007-10-27, 01:12   

Zgadzam sie z Tygrysiskiem. Jak wlozysz kij w mrowisko ...... to wiadomo co sie dzieje. Cala kolonia cie atakuje. I tak bylo w tym wypadku. Silne rzady i patrzenie sie na rece nie wszytkim sie spodobalo. Wielcy polscy potentaci - Krauze i ten drugi nagle ukrywaja sie za granica. Ciekawe dlaczego? Jakby wszytsko bylo ok, to by poszli do sadu i by odszkodowanie wzieli od panstwa polskiego za oszczerwsta, a tak.... Wszystko wroci do starego, jak bylo. Fakt troche PiS namieszal, niektorzy maja niewyszczekane mordy i gadaja bzdury. Poprostu brakuje im Tymochowicza, zeby im pokazal jak sie zachowywac :) ALe ja osobiscie nie moge powiedziec zeby przez te dwa lata jakas krzywda mi sie stala, a wrecz przeciwnie. Nie widze tez zeby RP ucierpiala. Benzyna nie byla po 6 zl, gospodarka nie padla na lopatki. Strajki byly zawsze i beda. Polityka zagraniczna, twarda fakt. Ale bez kompleksu, lizania du.., wkoncu kazdy walczy o swoje, a nie o jakas UE - taka prawda. Chcialbym jakies konkrety uslyszec, co kaczaki zrobily tak zlego polsce ze taka nagonka byla i sporo ludzi ich nienawidzi

[ Dodano: 2007-10-27, 13:02 ]
........
- Funkcjonowanie dziennikarzy w Sejmie wymaga uporządkowania. akredytacje powinni dostawać ci lepsi - uważa Bronislaw Komorowski.
.....czyli brat Ludwika Dorna. Jeden lepszy od drugiego. Jeszcze ktos ma jakies zludzenia, ze bedzie TAAAK inaczej :załamka:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-27, 13:50   

Tygrysisko, uwierzyłeś w ich propagandę. Dwie moje znajome pracują w Urzędzie Wojewódzkim i Urzędzie Miasta (jedna od roku driga od 17 lat!) i wierz mi to co sie tam dzeje przechodzi wszelkie normy obyczajowe. Nie wierz w to co ci mówią. Takie przekręty jak robił PIS nie robiła żadna opcja. To że obsadza się stanowiska "swoimi" to normalka, ale podkupione przetargi, wyrzucanie ludzi z pracy za brak krzyża w pokoju na ścianie czy też zwalnianie za nie chodzenie na msze (przymus dyrektora) to normalka, która działa się przez ostatni czas. Takiego czegoś nie było nigdy w Polsce. Także chociaż nie jestem za PO i nie będzie wcale lepiej to rządy PIS były najgorszymi w historii kapitalistycznej Polski. O cenzurze nie wspomnę, za komuny było identycznie a oni niby tak walczyli z komuną. Wolałbym aby kto inny wygrał, ale lepsze zło Polska wybrała...

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2007-10-27, 17:19   

spyro napisał/a:
wyrzucanie ludzi z pracy za brak krzyża w pokoju na ścianie czy też zwalnianie za nie chodzenie na msze

no nie gadaj, w to az sie nie chce wierzyć. Nie wiem co się działo na szczeblu wojewódzkim w urzedach miasta, chodziło mi o politykę ogólnokrajową(w sejmie RP)
spyro napisał/a:
O cenzurze nie wspomnę

gdyby była cenzura to, to forum już by nie istniało, mam na myśli dział o jeździe światłach przez cały rok. Tam padały ostre słowa na temat kaczek.
A swoją drogą to ciekawe dlaczego ta kampania była na jedno kopyto-a mianowicie..."idź na wybory odsuń pis od władzy..." dla mnoie to było jak wołanie o to żeby rozliczanie z przeszłością się skończyło i o to żeby w końcu w Polsce można było prawie legalnie zarobić.

[ Dodano: 2007-10-27, 17:26 ]
no ale miejmy nadzieję że się mylę i będzie lepiej w naszym kochanym kraju.

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2007-10-27, 19:09   

powiem tak . pare faktow z torunskiego sejmiku tez mi nie jest obce .
przetargi byly , sa i napewno beda kombinowane .
i nie mowie o przetargu np.... kto bedzie pral firany z budynku siedziby samorzadowej tylko o milionach zlotych.
moim zdaniem PO tez do niczego nie dojdzie ..... powod ?? ??
bardzo silna opozycja .
a to niczego dobrego nie wrozy . z kazda opinia wydana przez PO bedziemy pewnii katry ze strony PIS.
w ten sposob do niczego nie dojdziemy .
uwazam , tak jak pan Marcinkiewicz ......... najlepszym rozwiazaniem to wspolpraca PIS i PO.
a nie konurecja .
i jeszcze jedna kwestia . w poprzednim rzadzie prawde mowiac najwiekszego syfu narobili koalicjanci PISorow. Pan Giertych i cala rzesza mu podobnych ambitnych , ktorzy za wszelka cene chcieli wyplynac na wielkie wody polityki . sparzyli sie .
narod sie nauczyl , ze oszolomow trzeba pilnowac , a nie asygnowac .
:OK: :OK: :OK:

kovval 

Wysłany: 2007-10-28, 00:16   

Cytat:
Wolałbym aby kto inny wygrał...
niestety spyro... UPR upadlo, a co gorsze, polaczylo sie z LPR'em ;)

a do cenzury.... to chyba tobie ktos mega propagande do glowy ladowal. Jakby byla cenzura, to slyszalbys tylko ze PIS jest cacy. a co slyszales przez 2 lata ?? .... no comment.

To wlasnie z taka nagonka nigdy nie mielismy do czynienia. Nawet Mariana Matrix Krzaklewskiego, czy SLD nigdy tak nie tepiono (no moze SLD przez ostatni rok rzadzenia, ale ich glowni politycy w pierdlu siedza).

co do tego krzyza w sali i mszy - hmmm debilizm. I maloprawdopodobne, ale skoro mowisz ze tak bylo, to moze trafili na dyrektorka desperata rydzykowskiego. U nas nic takiego nie bylo, a przynajmniej nie slyszalem[/quote]

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-28, 23:15   

kovval, zapraszam Cię do lektury chociażby gazety wyborczej w necie, numery archiwalne z marca bodajże, sporo było na ten temat bo wyszło to na jaw, ale dziwnym trafem nagle ucichło - to sie właśnie nazywa cenzura w wydaniu PISu, dziennikarz wiedział, że jak nie odpuści tematu to będzie nie ciekawie. Moge takich historyjek przytoczyć wiele.

Kovval, ja mam swój rozum i nie słucham tego co mi się wciska, sam patrzę i podsumowuje, wierz mi posiedziałbyś trochę w "państwowych" miejscach to sam byś oczy ze zdziwienia wycierał co sie działo... Moja rodzicielka jak i wiele innych osób z Rodzinki pracuje na państwowych posadach i wierz mi na słowo czegoś takiego nie widziałeś i nawet nie masz pojęcia co sie działo i oczywiście za nasze pieniądze...
Tanie Państwo to na przykładzie samej Łodzi: wymiany aut bo miały ogromne przebiegi: największy z nich to 130 tys km, wielu z nas kupowało auto z większym przebiegiem), oczywiście nie byy to autka po 5 tys zł, no co ty przecież musi być skórka, xenonki itp itd, bez tego żyć sie nie da.

Propaganda mówisz... Jak wiecie zapewne cała Łódź jest rozkopana, ludzie zaczęli pisać pisama .in. do MPK (tramwaje i autobusy) b komunikacja miejska spóźniała się godzinami, tramwaje tylko na papierze chodziły co 15 minut - wiem coś o tym, miesiąc moja fura stała u lakiernika i wtedy tez musiałem korzystać codziennie z komunikacji miejskiej. No więc Łódź odpowiedział na skargo obywateli, nasz kochany prezydent (PIS oczywiście) wymyślił, że dojedzie do pracy tramwajem, tydzień wcześniej MPK już o tym wiedziało, podstawili piękny czysty tramwaj na czas, skwitowanie prezydenta: ja nie wiem o co chodzi, tramwaje jeżdżą na czasie jakie są czyste... I takie akcje były cały czas, to jest pluci twarz szaraczkom takim jak my...

Dobra nie rozpisuje się dalej bo zaraz mi normalnie nerwy puszczą jak o tym myślę. Reasumując: skończyło się to ZŁE, nie będzie dużo lepiej ale napewno zniknie kolesiostwo.

przemolas4 
Pan i władca oktanów

Wysłany: 2007-10-28, 23:59   

mam wrazenie jakbys Spyro oczekiwal cudu .
niestety musze cie rozczaeowac .
nie stanie sie dokladnie nic .
dalej bedziesz smigal (jak bedziesz musial ) brudnymi tramwajami i czekal na przystankach nie wiem ile czasu .
Lodz jak wiele innych miat to duza nekropolia i na takowe trzeba duzo siana i czasu , ktorego niestety nie ma .
zludne kwestie finansowania przez UE pozostawmy w przemilczeniu chociazby dlatego , ze i tak nie jestesmy w stanie wykozystac tych pieniedzy .
sam jestem nerwowy jak tylko o tym mysle .
polska ma wielkie mozliwosci , a pierdzieli sie w przeszlosci , wyciaga brudy itd .
nie tedy droga .
korupcja jest . i niestety jeszcze bedzie .
przyszla silna i nieustepliwa wraz z kapitalizmem .
polacy natomiast jako narud nigdy nie potrafil zadzic i niestety nigdy nie bedzie tego robil dobrze .
powod ?? ??
czubek wlasnego nosa .
kazdy z nich mysli przedewszystkim tylko o sobie .
najpierw ja , potem ewentualnie ktos puzniej . jak ja juz sie nachapie .
wiele sprzecznosci .
a PO niestety tego nie zmieni .
sama bez pomocy skazana jest na powolny zgon tak jak PiS.
bez bezwglednej przewagi nic nie zrobi .
miedzy innymi dlatego prubuja cos zmajstrowac z lewusami i pawlakiem .
sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie .

Gavel 
detektyw forumowy

Wysłany: 2007-10-29, 00:17   

co wyjdzie to się przekonamy pewnie niedługo ale to Ci się udało:
przemolas4 napisał/a:
Lodz jak wiele innych miat to duza nekropolia

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-29, 00:31   

no jase, że cudu nie będzie. Trzeba nam partii, która wreszcie trzepnie pięścią w stół i zrobi to co trzeba nie bojąć się o własną du... Zakończy ta cholerna lustrację - ja już żygam tym tematem, co mnie obchodzi czy ten czy tamten współpracował i co robił, za dużo tego już jest w i za długo to trwa, itp itd... Nie wiem czy nasze dzieci doczekają się chociaż lekkiej normalizacji... Kasa z UE narazie płynie (niedługo przestanie i my będziemy bulić coraz więcej) ale my nie umiemy jej wykorzystać. Robi się wszystko na ostatnią chwilę przez co robione drogi rozpadają się po paru miesiącach. otworzenie własnej działalności to tylko dla tych z najmocniejszymi nerwami. Ogólnie w cuda nie wierzę i opowieści którymi nas karmili przed wyborami sa niekiedy zabawne... Także rozliczymy ich za rok czy dwa, chce zobaczyć te cuda które naobiecywali. Ale jednocześnie ciesze się że wreszcie nie ma PISu u władzy chociaż mix jogurtowy w postaci PO (tam są chyba ludzie co byliwe wszystkich partiach) za dużo nie wniesie dla nas - klasycznych Kowalskich, jak zwykle bogaci znowu zarobią...

przemolas4 napisał/a:
Lodz jak wiele innych miat to duza nekropolia

hehe, mam nadzieję, że już nie... :beczy:

kovval 

Wysłany: 2007-10-29, 00:44   

gazeta wyborcza to przeciez mega opozocjonista byl..... wiec napewno mu tam nikt nie zakazal pisac. chyba ze kaczki agenta CBA do niego wyslaly :wysmiewacz: , ale w to chyba nie wierzysz.

co do rozkopow... nie robia zle, wiec dobrze ze chociaz cos zaczelo sie dziac, ale bardzo nie dobrze ze sie zorganizowac nie umieja. ale to jest cecha polskich przedsiebiorst i roboli (doslownie polglowkow).

A wy w Lodzi to jakiegos czubka macie za prezydenta..cos na K.... Kropiewnicki czy cos. w takich waskach. Jak na niego patrze to tylko degenerat i dewiant mi sie kojarzy. Takze moze dlatego ludzi za krzyze scigal.

Ja nie mowie ze Pis jest huura cacy. Duzo mniej mi sie podobaja niz przed 2 laty. Duzo bledow zrobili. Tylko nie rozumiem tekiej mega niecheci i uwielbeibia dal Po. No ale zobaczymy, abym sie mylil i oni byli super druper

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-10-29, 14:12   

kovval napisał/a:
gazeta wyborcza to przeciez mega opozocjonista byl

też nie wierze we wszystko co jest napisane ale na tych przymusowych mszach była moja ciotka i to wielokrotnie, bo nie miała wyjścia... A Kropek to............. Bez komentarza to pozostawię bo szkoda klawiatury na pisanie o nim...

A co dorobót to super że wreszcie to robią, ale jak patrzyłem, gdy 3 dni przed wyborami w ciągu 2 dni dało się wymienić asfalt na kilometrze 3 pasmowej drogi i rondzie (pracowali 24 h na dobę) zaś w innych miejscach (bez pobudek wyborczych) robią od miesięcy a praca polega na tym, że 10 siedzi i pali papierochy a jeden udaje że coś robi to mnie szlag trafia. Bo oc najlepsze przetargi wygrywa się ze stawka za godzinę... Zamiast jak w UE płatne od zlecenie i czasu wykonania (im krótszy tym lepiej) a u nas płaca od godziny to wiadomo że nikt spieszyć się nie będzie bo po co...

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2007-10-29, 14:29   

Statek "Polska" płynie tam gdzie płynął tylko załoga się zmieniła i tylko im będzie lepiej.

kovval 

Wysłany: 2007-10-30, 14:33   

heheh dobrz powiedziane idgray..... po mojemu :) ... w sensie po offshorowemu :)

Odpowiedz do tematu