Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-27, 13:40
No na Twoim forum ktoś kto to wdział napisał niezbyt cieawą opinię. Ja osobiście nie widziałem, opieram sie tylko na tej opinii. Ogólnie 700 z za wszystkie siedzenia to bardzo mało...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-27, 19:33
Mapet, nie pamiętam już koto to pisał. Pamiętam za to że Idgray mówił cenę 700 zł na Zlocie w Krzeczowie więc to bardzo tanio i materiał u być tani skoro wszystko razem zmieściło się w 700 zł...
Wysłany: 2007-10-27, 20:11
TO nie ja to powiedziałem... Sam aż oczy wybałuszyłem jak to usłyszałem bo 700 złociszy za komplet to bardzo tanio, jak ja się pytałem o tylną kanap to sam materiał wycenili na 300 złociszy i to kiepski jakiś, a gdzie robota...
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-10-27, 20:14
hehe a w ogole ta cala eko skora sie mowi bo ladni ebrzmi.. a to poprostu skaj... jest skaj i skóra... a nie jakeis cuda typu ekoskóra... kiedys gadalem z powaznym tapicerem i mi to wyajasnial.. nawet pokazywal jak niemcy oszukuja w moim mk2
ze na prozdie to skora z z tylu i boki boczków to skaj.. mowi ze nawet w lepszych autach tak robia.. skora ma swoja cene i tyle...
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2007-10-28, 13:24
MAPET napisał/a:
skora ma swoja cene i tyle...
nic dodać nic ująć... To jak z butami, tanie buty wykonane z modnej eko-skóry szybko się zniszczą, a skórzane buty wykonane z prawdziwej skóry są nie do zdarcia. Podobnie z autem, jakość musi kosztować...
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-10-29, 11:45
ja pisałem że 700 zł Kuba zapałcił za obszycie dwóch foteli i kanapy w mk3 obszywał ekoskórą i materiałem ja tam się nie znam ale dla mnie wszystko było ok z tym obszyciem
sory za OT ale z tą skórą nie do zdarcia przesadziłeś... W 97 miałem powazny wypadek i po wyjści ze szpitala miałem nosić buty usztywniające kostkę. Wtedy najlepsze były glany. Swego czsu miałem okację upować buty za 360 zł z gwarancją z prawdziwej skóry. Wytrzymywały rok. nawet mniej. Dokłądnie tyle też wytrzymuja glany kupione na byle placu za 150 zł bez gwarancji i nie wiadomo z czego zrobione. Pękały dokładnie w tym samym miejscu i mniej wiecej w tym samym czasie (róznica miesiąca) Tak więc nie zgodzę się, ze skóra jest aż tak wytrzymała...
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-13, 21:19
Nie chciałbym w swojej ventce tapicerki w skórze i skórzanych fotelików. Podobno w ciepłe dni idzie się spocić na oparciu - tak słyszałem. Czy to prawda
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-11-13, 22:09
Doombringer napisał/a:
Swego czsu miałem okację upować buty za 360 zł z gwarancją z prawdziwej skóry. Wytrzymywały rok. nawet mniej. Dokłądnie tyle też wytrzymuja glany kupione na byle placu za 150 zł bez gwarancji i nie wiadomo z czego zrobione.
To co Ty te buty żyletką podcinałeś że tak szybko się niszczyły? Jak miałem 16-17 lat to też kupiłem sobie glany za całe 120 albo 130 zł. I wiesz co? Mam je do dzisiaj!! Nie wyglądają już co prawda jak nowe ale lubię je czasami jeszcze założyć bo tak wygodnych butów nigdy nie miałem i mieć chyba nie będę..
Silnik: VR6
Wysłany: 2007-11-13, 22:15
Hektor napisał/a:
Nie chciałbym w swojej ventce tapicerki w skórze i skórzanych fotelików. Podobno w ciepłe dni idzie się spocić na oparciu - tak słyszałem. Czy to prawda
przy skorze musi byc klima w aucie!
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Doombringer Niedzielny kierowca VW Vento 1,9 D '93
To co Ty te buty żyletką podcinałeś że tak szybko się niszczyły? Jak miałem 16-17 lat to też kupiłem sobie glany za całe 120 albo 130 zł. I wiesz co? Mam je do dzisiaj!! Nie wyglądają już co prawda jak nowe ale lubię je czasami jeszcze założyć bo tak wygodnych butów nigdy nie miałem i mieć chyba nie będę..
Wiesz... jak się waży ponad 100 kg... poza tym mam wyjątkowy dar niszczenia wszelkiej maści odzieży i butów. Glany mi pękaja najczęsciej na zdrowej nodze bo tą po złamaniu prawie nie ruszam i pękaja na zgięciu tam, gdzie skóra pracuje. Dodaj do tego fakt, ze chodzę w takich butach dzień w dzień po 8 do 12 godzin. Z wygoda to tak średnio ale lepsze sa niż te, które dostałem jako buty ortopedyczne. Ostatnio kupiłem sobie buty taktyczne za podobną cenę. nie są ze skóry i po tych paru miesiacach widzę ze wytrzymaja dłużej. w glanach miałbym już pęknięcia w skórze a za 6 miesięcy dziurę. Dodatkowo glany są mało ciepłe w mrozy jake miałem okazję w nich przeżyć... Powinienem zostać testerem wytrzymałosci odzieży. mnie nawet spodnie jeansowe przecerają sie w kroku po ok 3 miesiącach a inni chodzą w takich przez kilka lat...
Nic to.
Co do skóry w aucie to wolę jednak standargową tapicerkę. Koszt takiej przyjemnosci jest duzy a mnie jakoś nie pasuje to. Do tego przyciągnie oko złodzieja. Mojemu znajomemu rozwalili 2 szyby żeby ukraść radio warte 200 zł to co dopiero jak sama tapicerka będzie kosztować tyle co auto. Nawet alarm wtedy nie pomoże.
Pomysł skórzanej tapicerki nie jest dobry jesli koszt założenia będzie wiekszy nic wartosć auta. Vento to nic innego jak Jetta 3 wiec jak miałbym 15 tys tapicerkę to chyba wolałbym kupić jakąś nową Jettę ze skóra na wyposażeniu.
Reasumując osobiscie gdybym miał kase to wolałbym zainwestować nawet w ściagnięcie jakiegoś super ekstra silnika od ventki, blachę ocynk , gadżety tuningowe i wszystko co pozwoli autku jeździć drugie tyle ile już przeżyło ale nie na tapicerkę skórzaną
ostatmio wlasnie na dtym sie zastanawiam .
mam jednak zwiazany z tym jeden problem ..... chcialym zainwestowac w kubly , lecz niestety potrzebuje sterowanie fotela , by muc nim ruszac gora -dol , przod - tyl .
i tujuz sa schodzy , bo moco wanie fotela zazwyczaj jest na jakims stelarzyku . pisze wlasnie z jakims klesiem na necie czy by mi nie przerobil tego tematu ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum