Wysłany: 2007-10-30, 19:33 woda za siedzeniem kierowcy- skąd się tam wzięła?
Witam wszystkich. Czy ktoś ma taki sam problem z Ventosem ? Po deszczu za siedzeniem kierowcy zauważyłem kałuże. Najpierw myślałem,że woda dostaje sie jakoś przez szyberdach- wiec go zakleiłem silikonem . Woda jednak ciągle jakoś dostaje sie do środka, tylko nie wiem jak to sie dzieje. będę wdzięczny za podpowiedź, która pomoże mi zlikwidować usterkę.
Pomógł: 1 raz Wiek: 49 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 23 Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2007-10-30, 23:04
Robson, mialem to samo - okazalo sie ze w podwoziu sa takie gumowe korki mi. wlasnie za siedzeniem kierowcy i pasazera. Te korki sparcialy i popekaly i jeszcze korozja dookola zezarła i po kazdej zaliczonej kałuży mialem kaluze za siedzeniem. Wywalilem resztki korków, wyczyscilem, lakiernik podspawal, zapacial bitexem od spodu i jak na razie mam spokoj
w moim przypadku to nie jest chyba wina korków . Byłem u mechanika i zakonserwował mi cały spód. Chodzi o to,ze woda chyba nie koniecznie dostawała sie od spodu auta. Jak rano wsiadałem do samochodu to woda juz tam była.Szperałem któregoś dnia w bagażniku i przypadkiem zwróciłem uwagę na kabel od świateł. Moim zdaniem po nim ciekła woda - tak przynajmniej podejrzewam. Był zle zamontowany, tzn. miedzy tym kablem a uszczelką była szpara i chyba tamtędy woda dostawała sie do środka.Przymocowałem go inaczej, znaczy tak, żeby zlikwidować tą szparę i jak narazie kilka zlew mamy za sob a a w autku suchutko
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-11-09, 00:06
Robson, poszukałby na forum to dużo byś się dowiedział b pisaliśmy o tym wielokrotnie. Woda może również ciec przez nieszczelną przednią szybę, poprzez brak wygłuszenia (folii) w drzwiach, które jest pomiędzy tapicerką a samymi drzwiami.
I jeszcze parę innych rzeczy może być tego powodem. Sprawdź jeszcze czy przypadkiem koleś który konserwował CI podłogę nie zaspawał Ci albo nie zawalił bitexem kanalików odpływowych, bo z takowym przypadkiem spotkałem się już.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum