Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-22, 14:39
PROBLEM THERMOTRONIC
Autor Wiadomość
andrzejroberts 
Kierowca eLki

Silnik: 1,6 GL
  Wysłany: 2007-10-30, 08:47   PROBLEM THERMOTRONIC

Witam. Jak już pisałem wcześniej mam problem z thermotronikiem polegającym na ciągłym podgrzewaniu wnętrza samochodu. Jako środek zaradczy wymyśliłem żeby wymienić moduł thermotronic to czarne za pokrętłami z trybikiem nr katalogowy 357 907 041A. Ale pojawił się pewien ludek stwierdził żeby sprawdzić prawidłowość działania jakiegoś silniczka krokowego sterującego jakąś klapą. Więc moje pytanie: gdzie znajduje się ten silniczek, jak sprawdzić jego działanie, o jaką klapę chodzi? I co ma do tego thermotronic ?? ??.

POZDRAWIAM ANDRZEJ :bezradny:

jarkkolo 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-10-31, 02:41   

witaj
ten moduł za pokrętłem to odgrywa rolę czujnika temp .który odbiera temp jaka panuje w aucie w środku i numer katalogowy jest chyba inny niż podałeś a 1H0 907 527i fachowo to jest sensor temperatury dla pojazdów z elektronicznie sterowanym ogrzewaniem (to jest na desce rozdz.) później jest sterownik 3A0 907 041 i dalej 3A1 907 511 silniczek dla klapki regulacyjnej i 357 819 126 dzwignia kątowa, a z tego co wiem to z prawej strony tak jak siedzi pasażer ,musisz szukać klapki po prawej stronie u dołu jak jak nadkole gdzieś czyli w skrócie sensor na desce odbiera temp. daje do sterownika a sterownik przekazuje sygnał do silniczka który struje dzwignią kątową i teraz musisz sie wsłuchać czy podczas włączonego zapłonu czy jak kręcisz gałką od temperatury słychać jakiś dzwięk u dołu jak nogi pasażera jesli tak to silniczek działa i moze sensor jest walniety a najlepiej udaj sie do elektryka jakiegoś

andrzejroberts 
Kierowca eLki

Silnik: 1,6 GL
Wysłany: 2007-10-31, 09:06   

Mi chodziło o ten moduł z trybikiem za pokrętłami. Sensor temperatury to jest to za krateczką po lewej stronie od radia z wentylatorkiem. Jak kręcę pokrętłem to nic nie słyszę ale jak się dostać do tego silniczka?

Odpowiedz do tematu