Wysłany: 2007-11-06, 10:34 Zabezpieczenie linki sprzęgła
Witam, mam prośbę - czy ktoś wie jak wygląda zabezpieczenie linki sprzęgła przy skrzyni biegów?? Mam silnik 1.8 (90km), samochód został w centrum, byłem w sklepie z częściami ale powiedziano, że nie ma możliwości zamówienia takiego towaru. Czy możńa to kupić gdzieś indziej?? Dziękuję z góry za info - pozdrawiam.
ooo stało się to co mi również w centrum, zaraz po skręcie na skrzyżowaniu pedał "nie wrócił"
na szczęście wożę ze sobą różne śmieci (czego nie znosi moja żona) i coś tam znalazłem, nawet nie wie czy to nie klamra od plastiku od lewarka, trochę pitolenia było ( bo oczywiście ktoś genialny:) jak ja to nazywam nie mógł kurna troszkę inaczej zaprojektować
ale udało się i dojechałem do domu, potem za 10 zł kupiłem tzw. SPINKĘ do linki i zamontowałem sam również p........ się troszkę. składa się z dwóch części podkładki gumowej i metalowej grubej blaszki z rozciętą szczeliną (troszkę to szczelinkę musiałem poszerzyć bo jakiś zamiennik lipny albo grot - końcówka mojej linki z wiekiem utyła.
Po całodniowym szukaniu tej małej dupereli, po kilku sklepach motoryzacyjnych, po szrotach, zrezygnowany zadzwoniłem do serwisu vw w Lublinie i tam zakupiłem ową gumkę ze spinką za 17 pln. Dziś montaż, bo wczoraj było już ciemno i padał deszcz ze śniegiem, ale ventka znowu zacznie się poruszać
Mi się to dziadostwo w środku lasu urwało w deszcz, ale sie ogadałem, a na drugi dzien dorobiłem to z zawiasu od drzwi wytrzymała stal, wiertło piła i gotowe.
_________________ "Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy ekonomia"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum