Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2007-12-03, 19:55 Vento w Auto Świat
Słuchajcie i czytajcie w dzisiejszym Auto Świat jest opis naszego ukochanego Vento. W tym przypadku opisują diesla SDI. Zapraszam do lektury, całkiem ciekawa.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-12-04, 19:45
a wogole to nie wiem-zglupialem. albo jest blad, albo musze sie doksztalcic-napisali tam, ze Vento ma tylna os skretna ?! a pozatym...-ma ktos SDI z naszych? kolorek niczego sobie i zdanie, ktore mi sie najbardziej podobalo: bagaznik o pojemnosci 550 l-pojemnosc trudna do osiagniecia przez konkurencje nawet w innych klasach hihi
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-12-04, 22:53
kovval napisał/a:
Wedlug AS tylko i wylacznie emeryci i rencisci kupuja Vento
nie doczytałeś Kovval, napisali wyraxnie że Vento z tym silnikiem... miałem ten numer o 6 rano w poniedziałek, napaliłem się że az w robocie przeczytałem ten artykuł i żadna rewelacja moim zdaniem...
marmarmarek napisał/a:
ma ktos SDI z naszych?
ktoś własnie pisał kiedyś na forum że ma, ale nie pamiętam kto. Ciężko mi wyobrazic sobie silniki 60 pare kucy pod maska vento. Mój 90 kucy ledwo co mi starcza a tu jeszcze prawie 30 mniej... To tylko dla emeryta taki napęd
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-12-05, 17:24
to kolejny artykuł w AŚ o Vento który zawiera błędy. Za każdym razem pisze do nich oferując pomoc i rady, bo jak widać o vento pojęcia zielonego nie mają, a klubowicze na pewno je mają Za każdym razem olewają nas, więc i tym razem bzdury wypisują... Dlatego też AŚ i Motor służą mi tylko i wyłącznie jako lektura w WC, bo do niczego innego się nie nadają.
Ja mam od września takowy wynalazek a czy oś skrętna w nim jest to na 99,99% niee
Ma 47 kW czyli 64 KM. Spala do 5 litrów na 100 km przy prędkościach nie przekraczających 120 km/h. Jechałem nim niedawno 160km/h i jeszcze miał zapas, chociaż muszę przyznać że przyśpieszeń nim dużych nie osiągam.
Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2007-12-12, 13:32
Chłopacy:):) a moglibyście zeskanować te stronki z AŚ i wzrzucić pdfa? bo chciałbym poczytać a już w kioskach niema:(
A co do silnika to ja mam takiego PAPAJA i jestesm z niego bardzo zadowoly:)
Zrywny to on nie jest chyba, że z górki, ale mi wystarczy:) Bo trzeba jeździć płynnie a nie szybko:):):)
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum