Witam wszystkich.
Od pewnego czasu w mojej Ventce (2.0 GT 92r.) dzieje się coś dziwnego. Otóż podczas mocniejszego ruszania np. spod świateł słychać coś w rodzaju zgrzytu z okolicy lewarka zmiany biegów (przynajmniej tak mi się wydaje). Przy spokojnym ruszaniu cholerstwa nie słychać. Myślałem, że może to wydech, lecz ten wydaje się byc w porządku. Uprzedzę pytania i dodam, że nie jest to pukanie tylko właśnie zgrzyt. Czy ktoś z kolegów ma jakiś pomysł co za cholera?
Byłem u mojego mechanika i już wszystko jasne. Trochę trzeba było poszarpać Ventkę wjechać na podnośnik, znowu poszarpać i okazało się, że to jednak tylko wydech (uff na szczęście....). Przekręciła się obejma, która jest za katalizatorem i "spotykała się" z poprzeczką-osłoną wydechu (która jest na wysokości lewarka zmiany biegów). Także w sumie luzik. Dzięki za wszystkie sugestie. Pozdrówka i szerokości !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum