witam, kilka dni temu moja ventka przejechała 300.000 km a na wskazniku (elektronicznym oczywiście) pokazało się......... 0 km! czy to jest normalne?? teraz jest tak jakbym miał nową salonową brykę
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-12-18, 22:01
No proszę a jednak to prawda.
Temat już się przewinął na forum w tym temacie.
Zdjęcie jest chyba jasne ale jak jeszcze potwierdzisz że po tym wyzerowaniu zniknął Ci napis TOTAL to okaże się, że odkryliśmy nowe prawidło o Ventkach
[ Dodano: 2006-12-18, 23:33 ]
no to Gavel możesz akta tej sprawy wyjąć ze "strefy 11" i zakończyć, co? przeczytałem posty które mi podesłałeś i śmiem twierdzić że niezły galimatias się narobił z tym licznikiem, a tu taki joke producenta
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-12-19, 22:20
zawsze możńa przed 300000 km pojechać na cofnięcie licznika o jakieś 100000km i nie zniknie. Swoją drogą niezła beka, że po 300 tys km znika TOTAL i zeruje się licznik, czyżby silniki na tyle był przygotowane?
no to juz wiem dlaczego u mnie od samego kupna auta sie nie wyswietla napis TOTAL... w takim wypadku mam przejechane 385k, zastanawia mnie tylko czy poprzedni wlasciciel robil remont silnika bo jesli nie to w takim razie motory diesla (1Z) sa naprawde nie do zarzniecia bo nic nie cieknie i chodzi elegancko
w sumie nie wiem ale nie widac zadnych sladow wyciagania licznika... w sumie przebieg jest malo wazny jesli silnik jest zdrowy... wazne ze chodzi i sluzy jak nalezy
craven4, ma racje.....silniki w ventylach sa jak dzwony....ja mam przejechane 330000km diesel wolnossacy i chodzi jak zegarek....najwieksze mrozy odpala po jednym obrocie walu korbowego.
i prawdopodebienstwo tego ze byly zmienione zegary jest prawie zerowe...gdyz mam duzo czynnikow wskazujacych na ten przebieg
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-12-09, 21:04
craven4 napisał/a:
nie widac zadnych sladow wyciagania licznika
no co Ty, tego niegdy nie widać. Ja swój licznik wycviągałem już wiele razy i wszystko wygląda OK, to pare śrubek tylko, więc nie ma jak tego zauważyć. Ogólnie sam licznik to nei wszystko, kierownica, pedały itp td. Wiadomo, że przy przebiegu 150 tys km te rzeczy sie sa powycierane. poza tym czy bierze olej. Wiele różnych takich rzeczy, które mówia o faktycznym przebiegu. Ogólnie silniki zarówno benzyniaki jak i ropaniak,i VW z tamtych czasów sa bardzo trwałe. jeśli dba się o nie, na czas wymienia oleje itp rzeczy to będa długo służyć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum