Witam.
Mam problem z Vento 1.9D z 1994r. Dzieje się coś takiego, że jak przekroczę 2000 obrotów i dodaję gaz to obroty gwałtownie idą do góry, a auto zwalnia. Słyszałem że może to być awaria pompy paliwa lub że sprzęgło się spaliło.
Na sto procet spalone sprzeglo!mialem idetycznie u siebie.Sprobuj szybko ruszyc jak bedzie slychac wycie ,obroty pujda w gore a samochod nie przyspieszy to sprzeglo.A jak przyjdzie Ci kupic nie biez najtanszego a najlepiej kup caly komplet tarcze docisk i lozysko.
Panowie, sprzeglo czasem mi nei wraca do gornego polozenia. Niby wszystko dziala tak jak zawsze ale sprzeglo lapie ostatnie 4 cm. Czasem wszystko jest wpozadkui chodzi normalnie, a czasem to musze noga wypchnac do tylu. Co to moze byc sprezyna jakas? czy plyn hamulcowy? bo to sprzeglo hydrauliczne to chyba na plynie hamulcowym chodzi??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-06-02, 17:08
Junior_86, mogę podrzucić Ci na forum kilka schematów....w screenioe ponizej w czerwonej ramce jest to co moge Ci podrzucić...jeśli jesteś zainteresowany to wybierz co ma byc....wszystko te pierdoły oczywiście dla silnika 1,9 TDI 1Z
opisze wam co dzis rano sie stalo. Kolo 12 wiec spore slonce i w aucie sauna, wybieram sie do pracy- ale posprawdzalem sobie wczesniej jeszcze wszystkie plyny- odkrecilem hamulcowy zbiorniczek itd.. ja chce go zapalic noga na sprzeglo bo stal na 1 a on przy kreceniu do przodu szarpi, sprzegla z centymetr na pedale mialem i prooje sciagnac bieg ale nie idzie ruszyc dzwignia. popompowalem troche sprzeglo i hamulec i sciagnolem bieg na luz zapalilem i poczekalem z pol minuty chce wrzucic wsteczny i zgrzyta, ide biegi ok. poczekalem jeszcze pol minuty i wszystko ok. Jako ze mam lewy zacisk minimalnie nieszczelny a sprzeglo i hamulec chodzi na jednym plynie, czy mozliwe ze to przez nieszczelnosc cos takiego sie stalo?? zamiast sprezac sie plyn moze sprezylo sie powietrze dopuki pompka nie zaczela pracowac i odkrecenie zbiorniczka plynu ham. jeszcze to powiekszylo?? Co o tym myslicie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum