Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Paweł J.
2008-04-21, 21:36
mokro w srodku
Autor Wiadomość
rydzek2 
Kierowca eLki
driverek

Wysłany: 2008-01-27, 10:07   mokro w srodku

swoje auto czesto myje kerszerem i nigdy nie mialem z tym zadnych problemow ostatnio jednak bylem na myjni gdzie gosciu mial kerszera co tam mial bardzo duze cisnienie jak odjechalem mialem mokra wykladzine od strony pasazera z tylu i z przodu czy to znaczy ze gdzies mam dziure czy poprostu ta woda znalazla sobie gdzies szczeline i dlatego??

piru 
Zapalony Ventkarz
Ventka 1,9 D 92 r

Silnik: diesel
Wysłany: 2008-01-27, 10:51   woda w aucie :((

Fakt nic tak nie wkur....... jak woda w aucie !! ! Może to fałszywy alarm, ja tez myje myjka cisnieniowa i problemu wody na razie nie miałem. Proste rozwiązanie to wywalić wszystko ze środka wleź w czasie mycia do środka i patrzeć skąd leci woda hmmmmmmmmmm sporo zabawy ale najlepszy sposób na lokalizacje przecieku. Obejrzyj dokładnie uszczelki wkoło drzwi, woda może też dostawać się przez bagażnik, przednią szybę, podszybie. Dużo możliwości ale nikt nie lubi jak śmierdzi stęchlizną w samochodzie :( (. Powodzenia :peace:

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2008-01-27, 11:46   

A czy woda dostaje sie do srodka jak myjesz auto tradycyjna metoda? lub jak jezdzisz po deszczu?Jak nie to daj se spokoj sam mowiles ze goscio z duzym cisnieniem ci myl auto a cisnienie jednak robi swoje!trzeba robic to umiejetnie bo moze byc problem.Pamietaj dobrze osusz wykladzinki bo zuci sie ruda i bedziesz mial dopiero jazde! Pozdrawiam!

wasil1 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1,8 AAM+LPG
Wysłany: 2008-01-27, 12:38   

Woda może przedostawać się przez uszczelki drzwi lub zaślepki w komorze silnika. Uszczelki potraktuj wazeliną techniczna.

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2008-01-27, 13:10   

Po pierwsze sprawdź co masz pod tapicerkami w drzwiach, powinny być szczelnie zaklejone folią, jeśli folia jest porwana bądź jej nie ma to kup sobie grubą folię budowlaną, jest tania a do tego nie przepuszcza wody a przepuszcza powietrze. Lepszego materiału nie znajdziesz, gdy nie ma tej foli bądź ma ubytki woda niestety leje się do środka.
Druga sprawa to podłoga, możliwe że "padły': ci zaślepki w podwoziu które są odpowiedzialne za to żeby woda odpływała z auta ale za to nie wpływała do środka. Bez nich masz po prostu dziury o średnicy 8-10 cm.
To najprostsze do sprawdzenia, także polecam od tego zacząć.
Tu masz poradę jak zdjąć tapicerki drzwi:

http://www.vwvento.org/porady/tapicerkidrzwi/

Dalej może być nagrzewnica, która cieknie - wtedy mokre dywaniki kierowcy bądź psażera z przodu bądx obydwa naraz. Najprościej sprawdzić sprawdzając konsystencję tego co masz w tej chwili na podłodze. Niby nie zależne od mycia na myjni ale może być przypadek, w sumie autka nasze maja już swoje lata a nagrzewnica ma wytrzymałość ustaloną na 10 lat,u mnie wytrzymała 14 latek w aucie... Ale wymiana nagrzewnicy to ciężka robota, więc zacznij od tego powyżej.

rydzek2 
Kierowca eLki
driverek

Wysłany: 2008-01-27, 13:33   

nie no wlasnie nigdy nie mialem problemow z woda tylko teraz. jak mylem na firmie kerszerem to suchutko w srodku wezem tez teraz tylko jakos tak mi zamoklo musze sobie wszystko posprawdzac

krzeszak 
Vento to ja!
GRUPA LUBELSKA

Silnik: 1.8 AAM 75KM
Wysłany: 2008-01-27, 15:13   

Tylko dobrze wysusz!!!teraz wykladziny!

rydzek2 
Kierowca eLki
driverek

Wysłany: 2008-02-05, 18:53   

niom i autko wysuszone caly dzionek sie z tym bawilem ale warto bylo :D heh az mi lepiej normalnie :D tylko z jednej strony lipa bo w wentylkach sa wykladziny na dwie strony odrazu i jak bym chcial je kiedys wyciagnac i wyprac to pol auta trzeba rozbierac :D glupio to wymyslili heh :D

Odpowiedz do tematu