Pomógł: 3 razy Wiek: 38 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 152 Skąd: Sanok
Wysłany: 2008-01-20, 11:38 Kierunkowskazy w lusterkach.....
Jak w temacie:
Naszło mnie na zrobienie sobie kierunkowskazów w lusterkach sprawa jest bardzo prosta do zrobienia, tylko zastanawiam się jakiego tworzywa użyć do wypełnienia części obudowy tak aby była przezroczysta a za nią żaróweczka.
Może ktoś z was ma już to za sobą i podzili się wiedzą?
_________________ VENTO - najlepszy przyjaciel czlowieka
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-01-20, 12:17
No najlepiej chyba jakieś plexi. A nie zastanawiałeś się nad gotowcami z Allegro. Powiem ci że widziałem na żywo takie cuś i wygląda lepiej niż na tych zdjęciach na aukcji.
http://moto.allegro.pl/it..._iii_vento.html
Wysłany: 2008-01-20, 14:32
Spoko ładnie wyglądają, ale jakoś mi sie te gotowce niewidzą do mojej ventki.
Wiessz chciałbym aby to było w oryginalnych lusterkach i wyglądało jak fabryczne.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-01-20, 14:47
Mój funfel robił kiedyś takie coś w Peugeocie 406 i właśnie pojechał do firmy która produkowała elementy z plexi, zostawił im obudowy plastikowe (te z wyciętą dziurą) a oni w ciągu kilku dni dorobili mu to "szkiełko" i wkleili chyba na ten klej na ciepło. No i wyglądało jakby tak wyjechał z salonu. A cena jaka była to nie pamiętam. Ale raczej nie za dużo bo kumpel to raczej sknera jest.
Wysłany: 2008-01-20, 15:18
mam kumpla co robi właśnie w plastikach i musze z nim to obgadac:) moze sie uda zrobic jakis tani odlew. jak dojdzie to do skutku to zrobie fotki:] i pokaże
Silnik: VR6
Wysłany: 2008-01-21, 00:43
lusterka z aukcji sa ladne i mi sie podbaja ale do ventki w delikatnym tuningu nie pasuja...
ale nei rob tych kierunkwo w seryjnym lusterku co bys nei zrobil bedzie lipa .. czy diody czy jakis pasek... widzialem juz rozne mody samrokbki keirunkwo w lusterka na diodach i nei tylko i wyglada jak wies
chyba zebys np mial odlew lusterka tego plastyku zewn z plexi i zrobil jak w pasku b5 po lifcie np czy nowych vw ze dol lusterka to keierunek
ale ciezko to wykonac
_________________ www.vwVento-Fans.com
...najlepsza strona i FORUM miłośników VW Vento!!
www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne
Wysłany: 2008-01-22, 06:48
No skąd Ci Mapet foto wezmę jak to nie moja fura, a kumpel już ją sprzedał (ok. pół roku temu), i kupił sobie Borę. Ale jak na razie nic w niej nie przerabia. No przyciemnił szyby.
Wysłany: 2008-01-22, 14:59
Jak się jest takim maniakiem tuningu jak Ty to się pstryka foty gdzie się da. Jak wsponiałem kolega to sknera jest, i tak z nim gadam bo gadam, a już na pewno nie dał bym mu tej satysfakcji żebym biegał za jego Peugeotem i mu zdjęcia robił. . A poza tym neta jeszcze wtedy nie miałem i nie planowałem że będę na takim zaje.... fajnym forum i będę miał gdzie się fotkami podzielić.
Wysłany: 2008-01-22, 22:24
Koledzy a nieorientujecie się jak wygląda sprawa legalności tekigo bajerku? Może wymagane są jakieś homologacje co? bo jak mam stracić dowod za kierunki w lusterkach to podziękuję za przeróbkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum