Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-18, 22:38
To mnie właśnie irytuje, że nie wiadomo czemu biorą do Eurowizji ludzi, którzy się zupełnie do tego nie nadają. Chociaż nie lubię Góniakowej to jej piosenka doszła do 2 miejsca w 1994 roku (byłoby pierwsze miejsce moim zdaniem, ale względy polityczne - nie stać by było Polski na zrobienie Eurowizji).
Dali by cioś takiego naprawdę fajnego i może wreszcie wygralibyśmy Eurowizję. Niby piosenka Wiśniewskiego była w miarfę OK, ale jak zwykle poszli po całości z tymi swoimi wdziankami...
[ Dodano: 2006-05-18, 22:39 ]
Zauważyłeś, że wszystkie te piosenki na Eurowizji są na jedną nutę, tzn takie samo dicho i dziwaczne stroje? A już Finlandia swoim strojem pobiła wszystkich... Horror
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-18, 22:56
No włąśnie i oto chodzi, że te nasze piosenki są ciągle takie, że mogą być, nie są może na maxa do du... ale nie są też jakieś wybitne... Czy my nie potrafimy nic zrobić na maxa dobrze...:-(
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-18, 23:48
Mi od początku się nie podobała. A że Samego Swojego też nie lubie to tym bardziej
Nie oglądałem co prawda co tam dziś się działo ale wiem że standardowo Polska odpadła w przedbiegach
W tych naszych krajowych eliminacjach mieliśmy dużo lepsze piosenki ale coż - pojechali "najlepsi".........
A swoją drogą to ja już od dawna w tym temacie mam jedno zdanie: wysłalibyśmy na tą eurowizje jakiś zespół disco-polo, jakiś Boysów czy inne takie i pierwsza dziesiątka murowana
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-05-19, 10:42
no tylko zeby ta Eurowizja odbyla sie tuz po naszym zlocie, np jakies 10 min po 24h
co do piosenek zal dupe sciskal jak to ogladalem, nikt tam prawei spiewac nie umie, z 23 pioenek 18 to latajace cycki i dupy. Co do ich3 w RP jakos lepiej to wyszlo, moze dlaego ze z playbacku jechali, a tu na zywo.....za duzo kiczu, kogocikow na druciakach, ogienskow, blyszczacych swiecidelek i poprostu ch#$%#$% zaspiewali. A i nie bylo zadnych efektow swiatlami...nic. a to tuzo daje.
A poza tym FINLAND rules przynajmniej ci sie czyms wyroznili , a i litwa
Pomógł: 14 razy Wiek: 54 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 270 Skąd: Bory Tucholskie
Wysłany: 2006-05-19, 11:58
Racja, że śpiew odbywał się główniw dupą :oops: . Poza tym, nie liczcie, że na 'neurowizji' kiedykolwiek zmieni się estetyka- rozrywka dla ubogich (umysłowo) i tyle. A wszystko to nie było i tak lepsze od Vabank, więc oglądałem dopiero po filmie. "Ich Stroje" wcale dobrze sobie wystąpili, muszę to im oddać mimo całej antypatii wobec kiczu, jaki prezentują.
Ja uważam że piosenka powinna być żywiołowa ale żeby miała etniczno-kulturowe klimaty danego kraju który reprezentuje. Można to zauważyć np po reprezentacjach krajów bałkańskich. Oni co roku dają coś ze swojeg folkloru.
Jak zwykle w tym roku najbardziej kiczowaty naród Europy - Niemcy rozje... wszystkich tym nowozelandzkim country. Rety!
Co do Ich Troje masz rację. W tym roku nie było tak źle ale Wiśniewski i ten jego styl - paranoja :/
Co do kopiowania amerykańskiego syfu - zgadzam się!!! Większośc wokalistek była stylizowana na Britney albo Shakirę. Laska z Białorusi np - normalnie klon Spears.
A i żeby nie było - chodzi mi o nowoczesną piosenkę spiewaną w ojczystym języku i z jakimiś wstawkami etno
_________________ Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź" www.lodz-eksploracja.org
Wysłany: 2006-05-21, 21:41
Mała ciekawostka, wiecie ile kosztowały Wiśniewskiego ich stroje na ten koncert? Drobne 80 tys zł (słownie: osiemdziesiąt tysięcy zł). Trochę dużo jak na taki badziew żywcem ściągnięty z kosmosu
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-22, 01:59
U mnie w lumpexie taki badziew żywcem ściągnięty z kosmosu można znaleźć za kilkanaście złotych a jak się dobrze pochodzi i poszuka to nawet za kilka zł.....
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-22, 02:56
Poszukuje chętnych kto by mi dał nie odpłatnie na generalny remont Ventki :wink: koszty remontu oscylują w granicach 80 tyś zł ., Zgłosze swój udział na Eurowizje 2007 heeh 8) Kto chce 80 tyś to znaczy wystąpić ze mną ??? Proszę się nie pchać
Ok dość tych wygłpów ogólnie troszke śmieszne wydatki i bardzo drogo jesli chodzi o wdzianko na impre , ide do Gavla na zakupy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum