Czesc mam vevto tdi110KM i problem z wcodzeniem biegow , czasami musze ruszyc z 2 nie dawno wymienilem tarcze z łożyskiem ale zostawilem docisk i bez zmian a zeby tego bylo malo to szarpie jak jade na stalych obrotach a na luzie elegancko chodzi i trzyma 900obr napiszcie oco chodzi czy jedno z drugim ma cos wspolnego?? pomocy. darek
No mi tez czasem jedynka nie chce wskoczyc lub wsteczny. Wczoraj jak mi padl aku to dopatrzylem sie przez przypadek ze ten mechanizm zmiany biegow co jest przy skrzyni jest luzny. Tzn w tym mechanizmie jest taki jakby odwazmik w ksztalcie luku do gory taki odlem metalowy i on luz ma. Chcialem dzis na spota podjechac i zobaczyc jak to u kolegow jest ale pogoda mi pokrzyzowala plany:P
Ja sie tylko podpiolem:P
A tak na powaznie to nie chodzilo mi o to jak to naprawic tylko chcialem sie dowiedziec czy ten ciezarek o ktorym pisalem powinien miec luz czy nie. Jak to jest w waszych furach??
siemka u mnie tez jest luz na tym mechanizmie a wogole to w gazecie przeczytalem ze w golfach i ventach to norma;/ mial bym jeszcze jedno pytanie. ja nie jestem mechanikiem ale czy jak wymienialem tarcze sprzeglowa i zostawilem stary docisk (wygladal na dobry)to moze on byc przyczyna szarpania na stalej predkosci na kazdym biegu oprucz jalowego ???? pozdro darek
No ja dokrecilem ten ciezarek (jedna srobka) tylko bo sie poluzowal i powiem wam ze roznica jest duza w przelaczaniu. Co prawda mam juz spore luzy w tym mechanizmie ale narazie nie bede tego ruszal bo biegi ladnie wchodza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum