W moim ventylku były głośniki w drzwiach. Zostały po nich zrobione przez poprzedniego właściciela zaślepki blaszane pomalowane na czarno. Trzeba przyznać, że starannie dopasowane i wklejone na czarny silikon. Oryginalne maskownice już skompletowałem, teraz chcę zamontować głośniki w przednich drzwiach. Mam radio Blaupunkta, zostawił mi je poprzednik. Grają tylko głośniki w desce. I tu moje pytanie: czy vento ma wiązkę głośnikową w drzwiach czy trzeba samemu prowadzić?
Tu się spyro z Tobą nie zgodzę, w moim Ventylku w ogóle nie ma miejsca na głośniki w drzwiach. Gdyby nie to że są głośniki założone w półce to jedynym miejscem i to seryjnym były by głośniki na podszybiu.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-17, 21:51
jakto nie ma miejsca? W każdym, nawet najprostszym Golfie 3 jest miejsce w drzewiach, tyle, że możesz mieć na nich pełne maskownice, wtedy trzeba kupić takie :siateczkowate: które przepuszczą dźwięk.
Spyro Twoje wywody ze coś mam chodź tego nie mam są bez sensu i mnie obrażają Skoro pisze ze nie mam miejsca w drzwiach i nie ma tam żadnego otworu na głośniki a tym bardziej zaślepki to tak jest Sam się z kumplem co myka golfiną III dziwiłem jak kupowałem tego stwora Ventyla że nie ma miejsca na głośniki i jest to jakieś dziwne ale tak mój typ Ventki tak ma. Jak będę miał chwile to Ci niedowiarku cyknę fotę to się do woli nadziwisz.
Witam! W moim przypadku wyglądało to tak - troszkę dziwnie:
Od strony kierowcy była kostka z kablami niby gotowa do podpięcia pod głośnik, ale kable kończyły się w drzwiach. Po stronie pasażera wyciszenie było nawet nie nacięte i brak jakichkolwiek kabli.
Wniosek prosty - brak możliwości podłączenia - pociągnąłem nowe kable - musiałem ominąć kostkę w nadwoziu i GRA!
Z tyłu wyciszenie jest nawet nienacięte - zaślepione.
No i po zamontowaniu głośników trzeba zakupić maskownice w miejsce fabrycznych zaślepek - można poszukać oryginałów bo wychodziły takowe.
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-02-19, 21:23
spyro napisał/a:
Dziwne w takim razie i to bardzo, bo gołe golfy z początku produkcji nawet miały, czyli Ty masz po prostu równą tapicerkę? Ale dziwna jazda.
to nie tak, nie tak, nie tak-byl pan, zaplacil, nie chcial glosnikow i mial bez ( przyklad kumepl z golfem mk2, klima, lotane szyby, ale wszystkie procz kierowcy... ?! dlaczego? bo zamawiajacy sobie auto wloch lubil miec pod reka korbe i tak sobie zarzyczyl...-wszystko za pieniedze dodatkowe robione
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
hmm, obraża Cię? To sorry skoro takie rzeczy Cię ranią i obrażają...
Dziwne w takim razie i to bardzo, bo gołe golfy z początku produkcji nawet miały, czyli Ty masz po prostu równą tapicerkę? Ale dziwna jazda.
Z tym obrażaniem to przeca żartuje ale poważnie to foty zrobię i je zamieszczę dla wszystkich niedowiarków. Nie mam równej tapicerki, a w kieszeniach bocznych nie ma żadnej zaślepki ani niczego podobnego co można by wypchnąć i włożyć głośnik, aby to zrobić w kieszeni musiałbym wycinać otwór na głośnik.
Wysłany: 2008-02-25, 17:48 czarodziejskie drzwi w Venciaku
BANDERAS_RR napisał/a:
MOZE WERSJA Z KRATKA!!!!!!!! HA HA HA
Z kratką raczej nie, ale jak pisałem tak zrobiłem, fotki poniżej dla wszystkich którzy nie widzieli drzwi Venciaka bez miejsca na głośniki. Zaznaczam że auto przyjechało z Belgi i może tam nie lubią słuchać muzy z kilku głośników
od Spyro: poprawiłem fotki, żeby od razu sie wyświetlały zamiast linków do nich.
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez spyro 2008-02-25, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
Po mojemu jakaś na masę biedna wersja twego vento piru, bez obrazy jeszcze nigdy nie widziałem żeby nie było miejsca na głośnik, ale widzę światełka w drzwiach tez nie ma i lusterka z reki!
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-02-25, 18:12
Cytat:
Po mojemu jakaś na masę biedna wersja twego vento piru
a drzwi nakorbke od kierowcy przy klimatyzacji, wszystkich innych elektrycznych i paru bajerach jeszcze tez tak nazwiesz? podejrzewam, ze zamawiajacy musial jeszcze doplacic za to, ze mial takie "pelne" plastiki w drzwiach a nie robione standardowo z dziurami...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
marmarmarek-, za tapicerkę z materiału powiedz ze tez musiał dopłacić jeszcze
To co ty piszesz może i tak jakieś specjalne zamówienie ale to co prezentuje kolega piru, to raczej nie ,po prostu najbiedniejsza wersja.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-02-25, 18:33
piru, gdybym nie zobaczył to naprawdę nie uwierzyłbym. Nie widziałem jeszcze takich tapicerek w żadnej Ventce, ba nawet w golfie żadnym... Normalnie w szoku jestem
P.S. Piru, poprawiłem CI fotki, żeby sie od razu wyświetlały a nie link do nich...
witam właśnie oglądnołem te fotki panowie a to jest napewno orginalna tapicerka do vento sporo już widziałem golfów w środku i ventylków też ale to jest szok
bez obrazy dla właściciela ale to chyba bardzo biedna wersja jest
ja w swoim wentku też niemaiłem głośników w drzwiach ale miejsce było tylko maskownice musze kupić nowe nawet kable były doprowadzone do głośników
Wysłany: 2008-02-25, 20:30
no dlatego i ja sie dziwiłem aż tak, że piru sie na mnie prawie obraził. Ja nie widziałem takich tapicerek nawet w Golfie 1,4 60 kucy (golas nad golasy).
Szefie nie prawie tylko obraził sie nieźle a rzeczywiście biedna wersja!Nawet te ventyle co jeżdżą po Finlandii a tez nieźle biedne maja wyposażenie to głośniki w drzwiach są, tapicerka z materiału, światełku w drzwiach niema,ręczna regulacja lusterek,z reguły niebieska deska ale nie aż tak biedna żeby nie było miejsca na głośnik!!!
Wysłany: 2008-02-25, 21:45
brakuje mi tylko klimy ( no i ewentualnie skory jak kto woli )a do niebieskiego sie juz przyzwyczailem ( choc jak juz mial byc kolorowy to lepiej zeby bezowy no ale... )
Niestety nie można mieć wszystkiego! Ale marmarmarek, twoje vento jest naprawdę super, a to do deski niebieskiej to tylko taki przykład, ważne ze tobie sie podoba a moje zdanie i tak sie nie liczy!
Wysłany: 2008-02-25, 22:36
jesli mam byc szczery, to wolalbym czarna... ale chodzi mi o wizanie niebieskiej deski z wyposarzeniem ( choc chyba blednie to zrozumialem za co sory ) pozdrawiam!
Wysłany: 2008-02-26, 10:35 ta wersja jest kosmiczna :))
Golas na maxa hmmmmmmm raczej tak chodź ma ABS, wspome i centralny. Sam sie dziwiłem jak go kupowałem, ale przeważyło że to klekotek z pięknie utrzymanym silnikiem no i co najważniejsze mam szejka z ON Dołożyłem do niego dwie poduchy i śpiwór które worze w bagażniku (mapet potwierdzi) tak że wypas prawie na maxa nio i wiem jedno, że mega orginalną mam Ventke
dzieki spyro za poprawki
a propo deski to mam czarną
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2008-02-26, 10:38, w całości zmieniany 3 razy
Dziwna wersja wyposażenia, a ja myślałem, że moja jest najdziwniejsza, brak ABS, poduszek, głośników i wogóle całej instalacji (ale dziury na głośniki były), brak elektryki w lusterkach i szybach, brak szyberdachu, brak regulacji świateł... ale za to klimatyzacja i centralny zamek. Ech ci holendrzy mieli fantazję...
Wysłany: 2008-03-01, 01:54
do wyboru do koloru-czy jakos tak szli do salonu i mowili co ma byc a co nie (znajac Volkswagena za kazdy pierdul kazal sobie slono placic...-co mu zreszta do dzis zostalo )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum