A ja dzisiaj (trochę z przymusu bo mi dziura się zrobiła jak mnie autobus zepchnął na pobocze) wymieniłem dwie tylne opony Kupiłem nowy filtr przeciwpyłkowy, przez co już mnie nie śmierdzi w kabinie olejem toteż dolałem odrazu minerala do silnika A do tego wszystkiego zalałem porządnym paliwkiem i autko chodzi jak burza, a to dopiero początek wymiany eksploatacyjnej
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
NIe wiem ile ma.Na blacie mam 93 tysiące i napis TOTAL.
Przemek widziałes auto nie raz więc wiesz jaki jest stan.
Dla mnie najwazniejsze jest to że się dobrze jak narazie
sprawuje.
W Gołuniu wymieniłem uszczelkę pod pokrywą ale nie dolałem wystarczająco oleju, toteż teraz uzupełniłem braki i jak narazie nie widzę żeby mi "zżerał" więcej oleju niż przez normalne pocenie.
Tygrysisko napisał/a:
To aż tak wycieka że w kabinie smierdziało?? Czy olej się spala???
Nakapało na filtr przeciwpyłkowy i waliło do środka
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-01, 23:06
theority napisał/a:
zakatuje chyba jak nie będę lał oleju
no powiedziałeś w tamtym roku, wtedy co się widzieliśmy na spocie VW TEAM ŁÓDŹ pod Philipsem, dałem Ci olej i mówiłeś że ci wciąga sporo oleju silnik. Czyli jak rozumiem, ten problem się rozwiązał już. Dlatego tez napisałem o tym, bo wiem,że jak silnik długo wciąga olej to nic dobrego z tego nie wyniknie...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-07-01, 23:28
a w dieslach są uszczelniacze zaworów jak w benzynie? Czy coś innego. Bo u mnie te uszczelniacze powodowały spalanie oleju razem z paliwem a co za tym idzie spore dolewki oleju do silnika...
Wysłany: 2007-07-01, 23:34
nie mam pojęciu o dieslach bo wżyciu nie miałem diesla i nigdy mieć nie będę, a że wszystko w tych silnikach jest inne to i może zawory sa jakieś inne No to i w dieslu trzea co jakiś czas wymienić zaworów bo one przepuszczają olej...
Wysłany: 2007-07-01, 23:45
no jasne, ale na tą chwilę mając wybór nie wziąłbym diesla, ale oczywiście jak ktoś y mi dał w prezencie nową jette z TDI to nie obraziłbym się a nawet podziękowałbym
Dzisiaj odebrałem autko Nowa skrzynia biegów, nowy docisk oraz nowe sprzęgło a to jeszcze nie koniec zabawy W końcu jak kiedyś to powiedziałem "Najpierw silnik, później design "
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-08-28, 01:06
theority napisał/a:
Dzisiaj odebrałem autko mrgreen Nowa skrzynia biegów, nowy docisk oraz nowe sprzęgło a to jeszcze nie koniec zabawy usmiech_duży W końcu jak kiedyś to powiedziałem "Najpierw silnik, później design język "
Oj Wiciu-musialo Mierzejewo przyjechac, zgiales se wachacz i jak juz sie wziales to wszystko tak hurtem ? a wogole wiesz chyba, ze podpadles lekko ? pozdrawiam!
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2007-09-25, 18:30
Napisałem CI już, ze ja nie zamierzam Cię wykasowywać ani ze Stowarzyszenia a ni Klubu ani forum. Ja jestem człowiekiem szczerym, a że mnie ()*#^%... masakrycznie to CI powiedziałem co mi na wątrobie leży. Poprostu nienawidze jak facet fluga na kobietę, stąd moja reakcja.
Sprawę uznaję za zakończoną i nie wracajmy już do tego.
Może i przyokazji mi pomalują ale farbkę muszę dobrać na swój koszt
misiek napisał/a:
Hej Brachu gdzie się ukrywałeś???
W monie się schowałem na Miedwiu
[ Dodano: 2008-03-08, 15:47 ]
No i gicio, autko stoi własne na warsztacie, począwszy od wymiany napinacza, i paska rozrządu oraz pewnie uszczelniaczy, mam mieć sprawdzone ustawiania silnika, mam nadzieję że nie będzie potrzeby wymiany wtryskiwaczy itp bo z żołdu mi na piwo nie zostanie
Mam też inną wieść, niosę się z zamiarem sprzedaży mojego komputera z autka.
Komputerek dostosowany tylko i wyłącznie do Golfa III i Vento.
Procesor Pentium II 400 MHz, Ram 96 Mb, dysk 10 gb, monitor 13" z rodzielką 1024x768 oraz 75Mhz, CD-rom, stacja dyskietek, IRDA, USB z hubem wyprowadzonym na panel 4 portowym, com, lpt, trackball z możliwością montażu pod popielniczką, win2000, nadajnik FM, nawigator PL, wystarczy dokupić odbiornik GPS (koszt około 100zł) i komputer działa jako nawigacja! Cena 500 zł, do uzgodnienia. W zasadzie to liczę tylko koszty zakupu i wykonania, które aktualnie obowiązują
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum