Mam zamiar sprawić sobie aparat cyfrowy canon560 lub 570 is ,i stąd moje pytanie do zacnych klubowiczów.
Czy ktoś może miał lub ma do czynienie z owym aparatem i jest skłony podzielić sie opinia zarówno dobra jak i zła ,za wszelkie opinie będę wdzięczny
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-06, 23:31
hmmm, moim zdaniem w tych prostych aparatach nie ma różnicy co kupisz, byle to było firmowe (nie żaden Medion itp wynalazki ). Od aparatu za 450-500 zł wymaga sie szybkich fotek automatycznych. Canon nie ma na pewno żadnej stabilizacji obrazu co jest bardzo przydatne przy robieniu zdjęć z ręki... Poszukaj jakiegoś Panasonica nawet z niższej półki albo z tych nowych SONY około 600 zł, tez maja optyczna stabilizację obrazu.
Takiego Canona ja mam (ale jeszcze muszę zobaczyć dokładnie, czy taki sam model, bo z wyglądu to identyko i też ma 7.1 mpx. Wg mnie jest ok. Zdjęcia ładnie wychodzą, jakąś tam pewnie stabilizację obrazu ma, bo jak ruszam ręką to w miarę czytelne zdjęcia wychodzą. Filmy nagrywa z głosem. Przeszkadza mi tylko zbyt funkcjonalne pokrętło od wyboru różnych funkcji robienia zdjęć - od portretowych po zdjecia w kościele itp. - za dużo ich jest i często mi się miesza, a 20 razy muszę nim przerzucić, by wybrać w miarę normalny format robienia zdjęć. Poza tym nie przepadam za takimi pokrętłami. Ale reszta jest ok. No i plus za duży czytelny wyświetlacz. Ciekawą funkcją jest, jak robisz zdjęcie i lukasz przez wizjer (judasza), i gdy robisz zooma (ale optycznego), o Ci się też w tym wizjerze zmienia pole widzenia. Stosunek ceny do jakości ok. jakby co, polecam. Ale sprawdzę dokładnie ten model aparatu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum