Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-08-02, 19:40
HEh, ie wiedziałem, że mam model 1993
Data produkcji 29.10.1992 a data pierwszej rejestracji koniec listopada 1992 czyli szybko z fabryki do Polski przywieźli moją Ventkę
To jest troche dziwne, bo wszedzie gdzie sprawdzamy to mamy rok produkcji 1993 rok,
a przez VIN wychodzi, ze mamy rok produkcji 1994 rok. Kto to moze mi wyjasnic??
Pomylka urzednika ktory wpisywal w dokumenty rok??
no i niektorzy wiedza z forum ze mialam przez to problem z zamowieniem zawieszenia do naszego autka. Bo co sie okazalo do pazdziernika 93 wychodzily inne i od listopada 93 wychodzily tez juz troche inne.
Witam...dołacze sie do dyskusji...no co do roku, jaki zawartuy jest w nr VIN w grupie samochodów VW nie oznacza roku produkcji tylko rok modelowy, to jest istotne, gdyż juz teraz sprzedajemy VW np GOLF V na rok modelowy 2008 a produkcja i rejestracja jest 2007, ten rok modelowy wraz z typem handlowym, jest istotny dla np A.S.O. gdy zamawiamy części.... mam nadzieje , że coś się rozjaśnilo na ten temat... Pozdrawiam
Tylko, że to jest trochę dziwne. Tak jak Ty piszesz to mamy samochód z roku modelowego 1994 więc powinniśmy mieć zawieszenie zamontowane nowego typu. A co się okazało przy demontarzu zawieszenia mieliśmy stary typ z przed pazdziernika 1993 roku.
Nie chce mi się wierzyć, że ktoś wcześniej wymieniał całe zawieszenie z nowego typu na stary (jesteśmy pierwszymi właścicielami w Polsce). Dlatego nie rozumiem tego całego VIN'u??
Silnik: 2E Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Maj 2006 Posty: 79 Skąd: Zamość
Wysłany: 2007-08-22, 23:08
Cytat:
Production year runs from August to July. So a car manufactured in October 1992, will be a 1993 model according to the VIN.
This database only gives the description of the VW as it left the VW factory. It does not hold information on modifications that have been carried out on the vehicle subsequently.
Tylko, że to jest trochę dziwne. Tak jak Ty piszesz to mamy samochód z roku modelowego 1994 więc powinniśmy mieć zawieszenie zamontowane nowego typu. A co się okazało przy demontarzu zawieszenia mieliśmy stary typ z przed pazdziernika 1993 roku.
Nie chce mi się wierzyć, że ktoś wcześniej wymieniał całe zawieszenie z nowego typu na stary (jesteśmy pierwszymi właścicielami w Polsce). Dlatego nie rozumiem tego całego VIN'u??
Części masz wg. dokładnej daty produkcji auta, a to na który rok to jest model miało znaczenie tylko dla dealerów.
Region: Europe [ W ]
Manufacturer: Volkswagen [ V ]
Car Type: Passenger Car (VW) [ W ]
Body Style: Filler character: No meaning [ Z ]
Engine: Filler character: No meaning [ Z ]
Restraint: Filler character: No meaning [ Z ]
Model: Golf Mk 3 / Vento [ 1H ]
Year: 1993 [ P ]
Assembly Plant: Wolfsburg, Germany [ W ]
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-03-12, 16:53
drugi działa ale to już niestety nie to samo co ten pierwszy niedziałający - z tamtego naprawdę dużo informacji można było wyciągnąć z tego co pamiętam
Manufacturer: undefined [ Y ]
Year: 2000 [ Y ]
Serial #: 329418
A mi dobrze wyszło może jakieś liczby masz pomylone w VIN
Manufacturer: Volkswagen [ V ]
Year: 1993 [ P ]
Serial #: 469925
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum