Silnik: 2.0 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 169 Skąd: Dąbrowa Tarnowska
Wysłany: 2008-03-15, 07:32
2.0 , OC 351 zł na rok (zniżki 60% za bezszkodową jazdę i jakieś tam inne)
Inter Risk (dawniejsza CIGNA) ,
Dodam tylko że w każdym nawet Powiecie są inne stawki ubezpieczeń OC, najczęściej to czym większe miasto tym stawki wyższe wiąże się to m.in. z tym że czym większe miasto tym więcej ludzi i więcej samochodów a czym więcej samochodów tym więcej kolizji w związku z tym stawki są wyższe to tak gwoli ścisłości,
Ostatnio zmieniony przez andrewb25 2008-03-15, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
Jest różnie z tym OC, jak płaciłem za klekota to wybrałem się do agencji ubezpieczeniowej i tam spośród kilku (chyba 8 firm) wybrałem najtańsze OC. Nie przywiązuje się nigdy do żadnej firmy ubezpieczeniowej bo już wszystkie uwzględniają zniżki przy przenoszeniu. Cenowo przy moich latkach jest przedział od 430 - 800 zł ! Różnie liczą zniżki za lata bezkolizyjnej jazdy itd. W jednych dają 60 % w innych za to samo 45 %. W jednych stawki podnoszą w innych obniżają. Mam znajomych w ubezpieczeniach więc wiem że jak firma chce klientów przyciągnąć to obniża składkę na 2 -latka a potem je drastycznie podnosi np. HDi a większość ludzi kontynuuje ubezpieczenie nie zadając sobie trudu sprawdzenia konkurencji.
_________________ Vento wersja silver & black
Ostatnio zmieniony przez piru 2008-03-15, 10:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-03-18, 15:51
A ja w zeszłym roku w tym zasra..m PZU zapłaciłem 1500 (oc,ac,nw) max zniżki + zwyżka za wiek... i w tym roku stwierdziłem że zmienie... na PZMot, wyliczyli mi coś koło 750-800 i przeniosą mi autocasco z pzu (jak pytałem to nigdzie mi nie chcieli przenieść bo vento więcej jak 12 lat ma)
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-18, 23:44
AC zostaw w PZU, to moja rada, żebyś potem nie żałował. AC trzeba mieć w porządnej firmie, wypłacalnej, żeby potem nie płakać... A OC wykup gdzie najtaniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum