Silnik: 1,9 tdi Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2007 Posty: 341 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-03-25, 20:25 napinacz alternatora czy cos innego piszczy??
Własnie, piszczy mi alternator albo napinacz, jak to sprawdzic?? i Ewentualnie jezeli piszczy łozysko alternatora jak to naprawic a jezeli napinacz to tez jak to naprawić il ile to kosztuje 1.9 TDI 1Z
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2008-03-26, 06:35
U mnie jest to samo i jest to nie kółko, nie alternator tylko jak jest ten coś od kółka ten uchwyt który wychodzi z żeliwnej obudowy to tam się wyrobiło i przy drganiach piszczy. Nowa obudowa oryginał koszt 1600zł bez napinacza. Kupiłem na allegro używkę ale jest to samo, nie wiem co robić już lekko się przyzwyczaiłem do tego więc tak sobie jeżdze. Pozdrawiam
Wysłany: 2008-03-27, 12:16
to nie pasek, to dzwiek jak by jakies lozysko ;/ czy jak zdejme pasek od alternatora to nic sie nie stanie?? cos jeszcze jest polaczone tym paskiem czy tylko alternator??
Wysłany: 2008-03-27, 14:03
ja z tego co wiem to pompe mam elektryczna hmmm ;/
przyczyna to napinacz 99% nic mi nie lata ta rolka napinacza nie kosi mi paska ale strasznie lata pasek i jest tak jak by luzny, czy ta sruba w tej sprezynie co wychodzi z prawej strony (ampul) powinna sie obracać?? nie mowie ze sie obraca jakos tam strasznie duzo ale pod palcem czuc. bylem w sklepie to mi krzykneli 190zł ale na allegro znalazlem taki cos
http://moto.allegro.pl/it...ford_od_ss.html
czy to jest na pewno to?? Bedzie pasowalo do 1Z?? tu jest napisane ze do vento 1H2 ale to chyba jakies oznaczenie modelu ventyla a nie silnika, czy dobrze mysle??
Ostatnio zmieniony przez Cybul 2008-03-27, 14:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-03-27, 20:31 Re: napinacz alternatora czy cos innego piszczy??
Cybul napisał/a:
Własnie, piszczy mi alternator albo napinacz, jak to sprawdzic?? i Ewentualnie jezeli piszczy łozysko alternatora jak to naprawic a jezeli napinacz to tez jak to naprawić il ile to kosztuje 1.9 TDI 1Z
Miałem ten problem jak kupiłem Ventylka Wymieniłem rolkę napinającą pasek alternatora koszt 56 zł oraz pasek alternatora 38 zł. Koniecznie jeśli wymieniasz rolkę to kup pasek ! Ja stary pasek miałem w super stanie ale przez wyrobioną rolkę sie rozciągnął i był do wymiany. Rolka + pasek i uwierz mi zrobiło się meeeeeeeega cicho chodź do zawsze będzie klekot
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum