siema,na wstepie zaznaczam,ze przed rozpoczeciem tego tematu skozystalem z opcji szukaj i znalazlem cos podobnego,ale to nie rozwialo moich watpliwosci,a mianowicie watpliwosci na temat zarowek. teraz mam standardowe,ale chcialbym je wymienic na cos swiecacego na bialo lub niebiesko. co polecacie? ja myslalem o narva range power white. z gory dzieki za pomoc
zalezy jeszcze ile chcesz na to przeznaczyc.... jesli mozesz troche wylozyc to polecam PHILIPS BLUE VISION, daja leciutko na niebiesko i wieksze spektrum swiatla.... jesli chcesz totalnie na bialo to PHILIPS NIGHT GUIDE, tyle ze no niestety ale komplet takich zaroweczek kosztuje ok 100 zł.
Jedna ważna zasada dwie żarówki na raz i dobrej firmy żadne tam wynalazki ja bym sie zastanawiał nad OSRAM lub PHILIPS chodź większość chwali właśnie PHILIPS wiec warto sie skusić
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
ja mam tamte z seryjnych lamp czyli H4 i mogę dorzucić Ci też postrojówki ala xenon
[ Dodano: 2008-04-23, 17:10 ]
takie lampki sobie kup z postojówkami - jak chcesz to ten komplecik ode mnie za 20zł bo mi nie potrzebne ( jeździły na aucie 3 tygodnie )
Białe światło i naprawdę bardzo dobra widoczność.
Tylko trzeba dokładnie ustawić światła, bo mi nieraz kierowcy jadący z przeciwka migają (chyba myślą że jadę na "długich").
_________________ VW VENTO 1.9D 93r.
Ostatnio zmieniony przez sova100 2008-04-26, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
http://allegro.pl/item345...swiatla_h4.html
a ma ktoś takie żarówki dziś je oglądałem są grubsze od normalnych H4 z niebieskim nalotem wyglądają fajnie , ale jak to sie ma w praktyce kto z was koledzy jeździ na takich i zechciał by sie podzielić wrażeniami
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Podobno ten niebieski nalot po jakimś czasie złazi, robi się brzydki, wypala się - pod wpływem temperatury, co ma skutek taki, że gorzej świeci wtedy, albo i oślepiac innych może. Ja tam żadnych wynalazków nie kupuję, zwykłe najzwyklejsze żarówki, ostatnio 6.50 za sztukę dałem, i na takich jeżdżę. Zacznie gorzej świecić albo jedna się spali to od razu kupuję dwie. A jak na razie prawie rok już jeżdżę i jeszcze żadna się nie przepaliła a ni nie straciła na jasności. a w nocy ładnie świeci. (tez zależy, w jakim stanie ma się reflektory, czy brudne, czy porysowane, spękane, mające odpryski od kamieni, przyżółkłe itd.)
ja mam tamte z seryjnych lamp czyli H4 i mogę dorzucić Ci też postrojówki ala xenon
[ Dodano: 2008-04-23, 17:10 ]
takie lampki sobie kup z postojówkami - jak chcesz to ten komplecik ode mnie za 20zł bo mi nie potrzebne ( jeździły na aucie 3 tygodnie )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum