Witam jestem nowy na forum. Od niedawna bije sie z myślami gdyż mam na oku Vento VR6 zastanawiam sie czy warto kupić je akurat z tym silnikiem kumpel ma z 2.0 jak dla mnie to sie wlecze xD . Bym był wdzięczny za jakieś porady . Chciał bym wiedzieć jakie jest spalanie ( nie jestem zwolennikiem LPG) napewno nie jest małe ale warto by było wiedzieć z góry dzięki amigos . gibonez69
Kolego licz 12litrow standardowo a jak masz na oku VR6 i jest ono zadbane no....w miare zadbane bo niewierze juz w to ze w polsce VR6sa zadbane bardzo mysle tu oczywiscie o aukach nie klubowiczow to nie zastanawiaj sie długo tylko bierz zaz dwa w swoje raczki ta ślicznotke
Hmmm.... jak uważasz, VR nie jest takie złe, ale trzeba o nie dbać, raz jeździ a raz stoi
tak na serio to jak się zastanawiasz nad zakupem to dokładnie obejrzyj ten samochód, najważnejsze żeby silnik był w dobrym stanie.. co do spalania to jak kto woli, moja farelka pali około 12l na setkę w mieszanej jeździe po mieście, w trasie jadąc do 120km/h można zejść do 8,5l ( oczywiście na benzynie ). pozdrawiam
Silnik: 2E Pomógł: 3 razy Wiek: 46 Dołączył: 16 Kwi 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-25, 10:06
no panowie te 12 to chyba jak tysiąca obrotów nie przekroczycie ja swoim gt 2,0 w lato 10,5 natomiast zimą 14-15 (krótkie odcinki dojazdu) ale jak będziesz chciał poszaleć to zapomnij nawet o 18
osobiście polecam 2,0 8V tani w utrzymaniu i części wszędzie od groma
[ Dodano: 2008-04-25, 10:07 ]
ps też chciałem vr-a ele po kalkulacji stwierdzam że przynajmniej mnie koszty by zjadły
zastanów się może na vento z usa 2,0 16v chyba 150 kucy
Kolego marzenia trzeba spełniać bez wzgledu na koszty...przynajmniej ja tak właśnie robie jak byśmy zawsze sie zastanawiali to nie wiem czy cokolwiek byśmy mieli bo wszyskto wiaze sie z kosztami;) ale to jest tylko moje osobiste zdanie wiec jak kolega gibonez69 marzy o takiej frajdzie jaka jest VR6 to niepowinien sie zastanawiac:)
dokładnie... jak się chce kupić taki samochód z takim silnikiem to tylko i wyłącznie z pasji, jeżeli jest to marzenie, to trzeba je spełnić... dla mnie nie liczą się koszty z tym związane, ważne jest to że mogę być w posiadaniu tego auta. A palić będzie różnie, bo to zależy od kierowcy jak chce nim jeździć! Gaz w podłodze od świateł do świateł to zbirnik wystarczy na 150km. A co do spalania 12l/100km to tyle mi pali jak jeżdzę do pracy, oczywiście teraz jak jestem na urlopie i tylko doraźnie sobie gdzieś podjeżdzam to pali około 17l, ale to nie ma znaczenia - coś za coś
oj Kolego nie bedzie nie bedzie miałem przyjemnosc potestowac troszeczke vr-ke i powiem ci szczerze ze potrafi pobrac z portfela ale cos za cos nie odbiegaj mimo to od pasji i marzen zwiazanych z VR6 ja wciaz choruje na niego:)i stronki zagraniczne przegladam i szukam mojej tej jedynej;) Pozdrowki
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-26, 16:51
Kupując VRke nie można liczyć na koszty pbługi i spalanie jak w Cienkim. Wiadomo, że aut z silnikiem 2,8 w benzynie będzie palić więcej, także części są droższe od innych wersji silnikowych, coś za coś. Ale powiem szczerze, jeśli miałbym teraz kupować inne auto to tylko z dużym benzynowym silnikiem...
Ja uważam, że jak na Vento do takiej normalnej jazdy codziennej to 1.8 w zupełności by wystarczył, tylko żeby chociaż miał więcej mocy, tak ze 150 KM np. Bo 75 koni szału nie robi - owszem, da się tym jeździć, ale o elastycznej jeździe można zapomnąć, a już na pewno o wyprzedzaniu przy większych prędkościach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum